Ισόβια και 1000 χρόνια στον απαγωγέα του Κλίβελαντ

09:27 2/8/2013 - Πηγή: Matrix24

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Associated Press, η ποινή είναι αποτέλεσμα συμφωνίας του απαγωγέα με τις δικαστικές αρχές για να αποφύγει τη θανατική ποινή για τον ξυλοδαρμό και την υποβολή της μιας γυναίκας εγκύου στο μαρτύριο της πείνας, μέχρι η τελευταία να αποβάλει.

Ο Κάστρο, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της ομηρίας, βίαζε τις τρεις γυναίκες εξακολουθητικά, καταδικάστηκε, πλην των ισοβίων δεσμών και σε 1000 επιπλέον χρόνια στη φυλακή.

Ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει ένοχος

και για τις 937 κατηγορίες οι οποίες του είχαν αποδοθεί.

«Δεν είμαι τέρας, αλλά άρρωστος και εθισμένος όπως ένας αλκοολικός» ισχυρίστηκε κατά την απολογία του.

Μία από τις τρεις γυναίκες δήλωσε ότι στον απαγωγέα τους, Άριελ Κάστρο, αξίζει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή, επειδή η θανατική ποινή θα ήταν η εύκολη λύση για αυτόν. H Μισέλ Νάιτ, 32 ετών, παρέστη στη δίκη και έχοντας την πλάτη της γυρισμένη στον Κάστρο είπε με δυνατή και σταθερή φωνή «Μου πήρες 11 χρόνια από τη ζωή μου. Πέρασα 11 χρόνια στην κόλαση. Η δική σου κόλαση μόλις τώρα αρχίζει…Θα βρίσκεσαι στην κόλαση για μια αιωνιότητα».

Οι γυναίκες είχαν εξαφανιστεί σε διάφορα χρονικά διαστήματα μεταξύ 2002 και 2004, σε ηλικία 14, 16 and 20 χρόνων αντίστοιχα. Ελευθερώθηκαν στις 6 Μαΐου 2013, όταν μία εξ αυτών, η Αμάντα Μπέρι, κατάφερε να αποδράσει από το σπίτι του Α. Κάστρο και κάλεσε τους γείτονες σε βοήθεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα