ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ «ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ»

Ο εικονοκλαστικός Άγγελος Πλέσσας παρουσιάζει την καινούρια έκθεσή του στην γκαλερί Ρεβέκκα Καμχή.

Πάντα τολμηρός και πρωτοπόρος, ο Άγγελος Πλέσσας –πατέρας μεταξύ άλλων του περίφημου Silver Couch- παρουσιάζει το νέο project του Ιδρύματος Angelo. Να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Το Ίδρυμα Angelo είναι η εικονοποίηση ενός ημιφανταστικού σύμπαντος στο διαδίκτυο, ένας «οργανισμός» μέσα από τον οποίο ο καλλιτέχνης επανδιαπραγματεύεται κατεστημένες έννοιες και κοινωνικά σύμβολα και τα προσδιορίζει ξανά στην εποχή του

διαδικτύου.

Ο «Ναός της Αλήθειας» είναι η πιο πρόσφατη δραστηριότητα του Ιδρύματος Angelo, μια εγκατάσταση που περιλαμβάνει επιτοίχια έργα, πανό και σημαίες με σχέδια συμβολικού χαρακτήρα, εγκαταστάσεις, ιστοσελίδες, νέον επιγραφές και προβολές.

Το διαδίκτυο γίνεται για τον Πλέσσα ένα αόρατο φίλτρο μέσα από το οποίο διυλίζει και αναγεννά ό,τι ξέρουμε για τον άνθρωπο, τις αξίες, τα σύμβολα, τους δρόμους προς την ευημερία, απελευθερωμένα από τους θρησκευτικούς, φυλετικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς περιορισμούς.

Ένα διαδραστικό project που βάζει στο επίκεντρό του το θεατή-επισκέπτη και του προσφέρει, αν μη τι άλλο, μπόλικη τροφή για σκέψη (και για δράση). Ίσως κι ένα δρόμο προς την προσωπική του αλήθεια.

INFO: Στη Γκαλερί Ρεβέκκα Καμχή, Λεωνίδου 9, Μεταξουργείο, εγκαίνια στις 30/05 στις 20.30

Keywords
Τυχαία Θέματα