Καταγγέλλουν παρενόχληση των τρανσέξουαλ από την ΕΛ.ΑΣ.

17:28 4/6/2013 - Πηγή: Matrix24

Το ΣΥΔ αναφέρει ότι το μπαράζ προσαγωγών ξεκίνησε στις 30 Μαΐου και το συνδέει με τη διεξαγωγή της παρέλασης του gay pride, για την οποία έχουν «ξεσηκωθεί» η τοπική Εκκλησία και οι συνητητικές δημοτικές παρατάξεις.

«Σύμφωνα με έγγραφες επώνυμες καταγγελίες που μας έχουν γίνει από μέλη μας που ζουν στη Θεσσαλονίκη, από την Πέμπτη 30 Μαΐου 2013, γίνονται σε καθημερινή βάση επιχειρήσεις σκούπα της αστυνομίας και προσαγωγές διεμφυλικών ατόμων», αναφέρει το ΣΥΔ. «Σύμφωνα με αυτές τις καταγγελίες οι προσαγωγές γίνονται στο Αστυνομικό Τμήμα της Πλατείας Δημοκρατίας της Θεσσαλονίκης, όπου τα διεμφυλικά πρόσωπα κρατούνται τουλάχιστον για 3-4 ώρες με το πρόσχημα της εξακρίβωσης και της σεξουαλικής εργασίας, ενώ η συμπεριφορά των αστυνομικών προς τα διεμφυλικά πρόσωπα είναι εξευτελιστική για την αξιοπρέπεια και την τιμή τους», υποστηρίζει. ΤΟ Σωματείο αναφέρει ότι τρία περιστατικά αφορούν τρανσέξουαλ που οι αστυνομικοί σταμάτησαν τα αυτοκίνητά τους και τους προσήγαγαν δίχως καμία απολύτως δικαιολογία.

Το Σωματείο τονίζει ότι «θα ενημερώσει γι’ αυτά τα θλιβερά συμβάντα τη διεθνή κοινότητα και θα υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια των διεμφυλικών με κάθε πρόσφορο νόμιμο μέσο».

Εν τω μεταξύ, τα πυρά της συντηρητικής αντιπολίτευσης δέχεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, για την απόφαση του να στηρίξει το Thessaloniki Pride, που θα διεξαχθεί στις 14 και 15 Ιουνίου.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Γκιουλέκας ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για ζήτημα που «διχάζει την πόλη. Ο Στέλιος Παπαθεμέλης, ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης, επιχείρησε να συνδέσει την ομοφυλοφιλία με πρακτικές όπως η… κτηνοβασία. Σχολιάζοντας δήλωση που έκανε στο παρελθόν ο δήμαρχος, ότι θα ήταν διατεθειμένος να τελέσει γάμους ομοφύλων ζευγαριών, διερωτήθηκε: «Αν εμφανιστεί κτηνοβάτης με το κτήνος του θα πρέπει να τελέσει γάμο;».

Ο Γιάννης Μπουτάρης ξεκαθάρισε ότι δεν κάνει πίσω. «Η ελευθερία στην έκφραση, είτε ιδεολογίας είτε σεξουαλικότητας, είναι σεβαστή», σημείωσε. Όσον αφορά στο γεγονός ότι μετά τη συλλογή 19.000 υπογραφών η παρέλαση δεν θα περάσει από την οδό Αγίας Σοφίας, όπου βρίσκεται η μητρόπολη Θεσσαλονίκης, αλλά από την Αριστοτέλους, ο δήμαρχος υπογράμμισε πως «είναι μια συμφωνία μεταξύ πολιτισμένων ανθρώπων, οι οποίοι κάνουν ό,τι καθένας θεωρεί σωστό στο πλαίσιο της νομιμότητας».

Keywords
Τυχαία Θέματα