ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΡΟΛΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Κλείνουν όλα τα δημοτικά καταστήματα από τις 12:30 το μεσημέρι μέχρι το τέλος της βάρδιας. Τις ίδιες ώρες κλείνει και σύνολο σχεδόν των δημοσίων υπηρεσιών της αττικής. Η ΠΟΕ –ΟΤΑ πραγματοποιεί πανελλαδική στάση εργασίας ενώ η  ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί παναττική στάση εργασίας

Τα ανώτατα συνδικαλιστικά όργανα

των δημοτικών και των δημοσίων υπαλλήλων αντιδρούν στις νέες σχεδιαζόμενες περικοπές των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.30 στο υπουργείο Εργασίας, πορεία στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και στο υπουργείο Οικονομικών. Μεταξύ άλλων διεκδικούν να μην  γίνουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις καθώς το «κούρεμα» των δανείων των εργαζομένων.

Η ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι η κατάσταση στην οποία οδηγούνται χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι είναι εφιαλτική εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια και εξακολουθούν να προωθούνται και σήμερα, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις  και τις μετεκλογικές διαβεβαιώσεις της τρικομματικής κυβέρνησης, ότι δεν θα ληφθούν  νέα επώδυνα μέτρα για μισθωτούς, συνταξιούχους και ανέργους.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., απαιτεί από τη  νέα συγκυβέρνηση

Να σταματήσει την υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών.Να σταματήσει τη λεηλασία των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων.Να εξασφαλίσει την ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων και να διασφαλίσει τη βιωσιμότητά τους.Να προχωρήσει σε άμεσο «κούρεμα» των δανειακών υποχρεώσεων ανάλογα με τη μείωση των μισθών.
Keywords
Τυχαία Θέματα