Καθαρίζει το ΣΔΟΕ η κυβέρνηση

Την αποπομπή των στελεχών του ΣΔΟΕ που φέρονται να εμπλέκονται με τις περιβόητες λίστες  στις οποίες υπάρχουν ονόματα πολιτικών αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείο Οικονομικών.

Ο Γιάννης Στουρνάρας και ο υφυπουργός Οικονομικών  Γιώργος Μαυραγάνης έχουν αποφασίσει εδώ και καιρό την κάθαρση του ΣΔΟΕ. Στην κορυφή

της λίστας των στελεχών που αποπέμπονται είναι δύο προϊστάμενοι του σώματος οι οποίοι, όπως φημολογείται, δημιούργησαν τις ανώνυμες καταγγελίες για πολλούς πολιτικούς!

Όπως αναφέρει παράγοντας του Υπουργείου οικονομικών η υπόθεση του βουλευτή της Ν.Δ και πρώην δημάρχου του δήμου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη είναι «στημένη». Υπενθυμίζεται ότι στην καταγγελία γινόταν λόγος για διαφθορά στον ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης 9,84 fm  επί Δημαρχίας του. Όπως προκύπτει δεν υπάρχει μομφή στην υποτιθεμένη καταγγελία εναντίον του πρώην Δημάρχου αλλά, για διαφθορά που πιθανών να έγινε επί των ημερών του!

Τα στελέχη του ΣΔΟΕ αποφάσισαν να εμπλέξουν και να στοχοποιήσουν  τον πρώην δήμαρχο και να τον βάλουν στο ελεγκτικό τους στόχαστρο παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει καταγγελία που να τον αφορά άμεσα. Δεν είναι όμως μόνο αυτή η περίπτωση που μαρτυρά την σαθρότητα των λιστών και των δημιουργών τους, γεγονός που οδήγησε την πολιτική ηγεσία και το Μέγαρο Μαξίμου να τους αποπέμψει.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν πριν από 15 μέρες, ενώ την περασμένη εβδομάδα κατατέθηκε στην βουλή διάταξη που προβλέπει την παύση όλων των προϊστάμενων Εφοριών, ελεγκτικών  μηχανισμών, αλλά και του ΣΔΟΕ.

Με την διάταξη αυτή «καλύπτεται» η απόφαση για απομάκρυνση των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση με τον κατάλογο των πολιτικών προσώπων που φέρονται να έχουν υποπέσει σε φορολογικά αδικήματα.

Σημειώνεται ότι οι αντικαταστάτες των εμπλεκομένων έχουν αποφασισθεί και προσεχώς αναμένεται να αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα