Κινητοποιήσεις Τ.Ε.Ε. και μηχανικών

«Απέναντι στα νέα μέτρα εξαθλίωσης και φτωχοποίησης του ελληνικού λαού, της πλήρους αποσάθρωσης της παραγωγικής δομής, δεν μπορεί παρά να αντισταθούμε… Έχουμε υποχρέωση από το θεσμικό μας ρόλο να σώσουμε την αξιοπρέπεια του φορέα μας, αλλά και των μηχανικών…» τόνισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης.

Σύμφωνα με τη  Διοικούσα Επιτροπή και η Κεντρική Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

το Τ.Ε.Ε. συνεχίζει τις κινητοποιήσεις όπου  μεταξύ άλλων διεκδικεί:

-Τη μείωση των παγίων ασφαλιστικών εισφορών στα επίπεδα του 1992, προ της ισχύος του ν3518/06 και πάγωμα για όσα χρόνια η Ελλάδα παρουσιάζει δείκτη ύφεσης. Παράλληλα την αύξηση των αναλογικών εισφορών του Ταμείου, με ένταξη όλων των έργων παραχώρησης.
-Την ύπαρξη ιατροφαρμακευτικής κάλυψης για όλους.
-Ρύθμιση των ανεξόφλητων ασφαλιστικών εισφορών σε άτοκες δόσεις, το ποσό των οποίων δεν θα ξεπερνά το 30% του εισοδήματος του ασφαλισμένου.
-Την αυτοδιαχείριση του ΕΤΑΑ, των Κλάδων του, των αποθεματικών του, την παραμονή της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης στο ΕΤΑΑ και την ανατροπή του Ν. 2469/1997 που υποχρεώνει τα ασφαλιστικά Ταμεία να καταθέτουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.
-Τη μη κατάργηση του αφορολόγητου και τη ματαίωση του άδικου ενιαίου φορολογικού ποσοστού 35% για όλα τα εισοδήματα από το πρώτο ευρώ.

Την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα το Τ.Ε.Ε. και οι επιστημονικοί σύλλογοι διπλωματούχων μηχανικών, διοργανώνουν συναυλία στην πλατεία Συντάγματος με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών Δ. Τσακνή, Γ. Μηλιώκα και Ν. Ζιώγαλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα