Κόντρα Ιπποκράτους-Καλογερόπουλου, για τα μάτια του Σγουρού

Αφορμή, στάθηκε η απόφαση του τελευταίου να παραπέμψει όλα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, επικαλούμενος ένα έργο της πρώην Νομαρχίας Δυτικής Αττικής για το οποίο η Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη θέσει σε αυτοδίκαιη αργία τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων που είχαν χειριστεί το θέμα.

Ο λόγος της παραπομπής συνίσταται στο ότι η Επιτροπή αποφάσισε τη διάλυση της σύμβασης ενός έργου και την κήρυξη ως

έκπτωτου του αναδόχου, αντί αυτό να το κάνει η Διευθύνουσα Υπηρεσία του έργου της Περιφέρειας Αττικής. Χρησιμοποιήθηκε δηλαδή ως πρόφαση, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν «πράσινα» στελέχη, μία γραφειοκρατική διαδικασία, ενώ το αποτέλεσμα θα ήταν ακριβώς το ίδιο, αφού η εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας ήταν συγκεκριμένη. Να διαλυθεί η σύμβαση…

Σύμφωνα πάντα με την Ιπποκράτους, το πόρισμα του Επιθεωρητή που επικαλείται ο κ.Καλογερόπουλος ζητά τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών των μελών της Επιτροπής και δεν επιβάλλει την παραπομπή τους. Τον κατηγορούν λοιπόν ότι ενεργεί όχι με βάση τα νομικά και πραγματικά δεδομένα της υπόθεσης, αλλά με βάση «κομματικά συμφέροντα», εντοπίζοντας «πολιτικό ζήτημα» λίγους μήνες πριν από τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα