Κρίσιμη σύσκεψη στο Μαξίμου για τη Δικαιοσύνη

Σήμερα νωρίς το πρωί η ηγεσία της Δικαιοσύνης παρόντος του αρμόδιου υπουργού Αντώνη Ρουπακιώτη περνά το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου και συναντάται με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Στόχος; Ογδόντα μέρες μετά την έναρξη των κινητοποιήσεων των δικαστών οι επικεφαλής όλων των δικαστηρίων της χώρας αναζητούν τη … χρυσή τομή, ώστε να επιστρέψουν οι συνάδελφοί τους πίσω στις έδρες τους.

Δικαστικές πηγές επισημαίνουν ότι για να καταστεί αυτό εφικτό θα πρέπει να υπάρξει μία διορθωτική κίνηση, έστω μικρή,

εκ μέρους της κυβέρνησης, αλλιώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των αποφάσεων που θα λάβουν στις επικείμενες, μέσα στο Σαββατοκύριακο , τακτικές ετήσιες γενικές τους συνελεύσεις καθορίζοντας την περαιτέρω στάση τους.

Ούτως ή άλλως οι επιπτώσεις των δικαστικών κινητοποιήσεων έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις, αν αναλογιστεί κανείς ότι μόνο στα Διοικητικά Δικαστήρια έχουν αναβληθεί περισσότερες από 30.000 υποθέσεις αποστερώντας έσοδα από τα δημόσια ταμεία ,που ουδείς γνωρίζει το ακριβές ύψος τους.

Και ενώ οι δικαστές βρίσκονται σε θέση μάχης , χθες το προεδρείο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αποτελούμενο από τους κ.κ. Γιάννη Αδαμόπουλο, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Νίκο Βαλεργάκη, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και Στέλιο Μανουσάκη, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, έγινε δεκτό από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των εκπροσώπων του δικηγορικού σώματος και είχε μαζί τους μία ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση για τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου και της Δικαιοσύνης γενικότερα.

Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των Δικηγόρων της χώρας έκαναν λόγο για μία συστηματική και άνευ προηγουμένου στοχοποίηση του κλάδου, η οποία βρίσκεται εσχάτως σε εξέλιξη, πάνω στη βάση μιας στρεβλής και πλήρως αναντίστοιχης προς την ελληνική πραγματικότητα και τις συνθήκες της αγοράς κατανόησης της δήθεν αναγκαιότητας «ανοίγματος» του δικηγορικού επαγγέλματος. Επιχειρηματολόγησαν επίσης σχετικά με τη σύγχρονη κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο, αναφερόμενοι με συγκεκριμένα στοιχεία στην εισοδηματική και, γενικότερα, οικονομική κατάσταση των μελών μας, που – ιδίως εν μέσω της παρούσας δυσμενούς συγκυρίας – μόνο προνομιούχοι δεν μπορούν να θεωρούνται. Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος έχει υποβάλει εδώ και καιρό αντίστοιχο αίτημα και προς τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να λάβει χώρα μία διεξοδική συζήτηση για όλα τα ανοιχτά μέτωπα που αφορούν τη Δικαιοσύνη και τη δικηγορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα