Κρύα και ενεργοβόρα τα ελληνικά σπίτια

Μέλη της Greenpeace αναπαραστούν ένα τυπικό ελληνικό σπίτι του σήμερα στο οποίο όπως λένε οι κάτοικοι του δεν αισθάνονται καμία διαφορά με το εξωτερικό περιβάλλον. Το σπίτι αυτό καταναλώνει δυσανάλογα μεγάλες ποσότητες ακριβού πετρελαίου, ρεύματος και καυσόξυλων. Το σπίτι αυτό ευθύνεται επίσης για την αιθαλομίχλη και κατά επέκταση για την επιβάρυνση της υγείας των πολιτών.

Ο Τάκης Γρηγορίου, ακτιβιστής της Greenpeace,

μιλώντας στο Matrix24.gr υποστηρίζει: « Αυτή τη στιγμή τα σπίτια μας είναι τελείως ακατάλληλα γα να προσφέρουν σωστή και οικονομική θέρμανση. Δυστυχώς υπάρχουν σπίτια στο κέντρο της Αθήνας στα οποία καταγράφηκαν εξωπραγματικές θερμοκρασίες όπως 5,5 και 8,5 βαθμών. Οι Έλληνες για να ζεστάνουμε τα σπίτια μας χρειαζόμαστε πολλή περισσότερη ενέργεια από ένα σπίτι στην Ευρώπη. »

Ο κόσμος καταφεύγει σε αδόκιμες λύσεις θέρμανσης -όπως επισημαίνει ο Τακ. Γρηγορίου- πράγμα που επιτείνει το πρόβλημα της αιθαλομίχλης. Από την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων που προτείνει η Greenpeace τα οφέλη θα είναι όχι μόνο ενεργειακά αλλά και οικονομικά. « Η λύση που προτείνουμε θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα μειώσει την εξάρτηση από το πετρέλαιο αλλά και θα μειώσει σχεδόν στο 50% τις δαπάνες των ελληνικών νοικοκυριών» υποστηρίζει η Greenpeace.

Keywords
Τυχαία Θέματα