Λ. ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ

22:05 3/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Κοινωνία σε απόγνωση, εκλογικό αποτέλεσμα αβέβαιο και σήψη του παλαιού πολιτικού συστήματος, χωρίς να προκύπτει κάτι καλύτερο στην παρούσα φάση. Έτσι, προσδιόρισε ο Λουκάς Τσούκαλης, πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ την κατάσταση στην Ελλάδα.

«Δεν μπορείς να ξέρεις τι θα βγάλει η κάλπη, όταν μια κοινωνία βρίσκεται σε απόγνωση», είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», ο Λουκάς Τσούκαλης, πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής

Πολιτικής.

«Ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας είναι σε απόγνωση, κοντεύουμε να χάσουμε γύρω στο 25% του εθνικού μας προϊόντος μέσα σε πέντε χρόνια», εξήγησε ο κ. Τσούκαλης και πρόσθεσε: «Ο κόσμος έχασε τις δουλειές του, οι νέοι αντιμετωπίζουν τεράστια ανεργία, σε αυτούς τους ανθρώπους όταν λες ότι το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ θα έχει καταστροφικές συνέπειες, η απάντησή τους είναι «εγώ ζω ήδη την καταστροφή, τι μου λες τώρα».

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου επιτέλεσε σημαντικό έργο, περιλαμβανομένου του ΡSΙ που από μόνο του ήταν μια τεράστια ιστορία. Ωστόσο, αναφερόμενος στο πολιτικό σύστημα της χώρας, ο κ. Τσούκαλης το προσδιόρισε λέγοντας: «Τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα έχασαν την αξιοπιστία τους στον κόσμο, όχι μόνο για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την κρίση αλλά γιατί θεωρούνται υπεύθυνα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα σήμερα και η διαπίστωση αυτή δεν είναι πολύ άδικη» και πρόσθεσε: «Αυτά τα κόμματα, καλώς ή κακώς, δεν πείθουν». Ωστόσο, υπογράμμισε ότι «τα κόμματα διαμαρτυρίας, που ως επί το πλείστον λαϊκίζουν, προσποιούνται ότι υπάρχουν εύκολες ανώδυνες λύσεις σε εξαιρετικά δύσκολα προβλήματα.

Σε επίπεδο εγχώριας πολιτικής σκηνής τόνισε ότι: «Χρειάζεται νέο αίμα, άνθρωποι που έχουν πετύχει στον δικό τους επαγγελματικό χώρο, επιστήμονες, επιχειρηματίες, όχι μόνον προϊόντα του κομματικού σωλήνα» και εξήγησε: «Χρειάζονται άνθρωποι που δεν έχουν φθαρεί πολιτικά, οι οποίοι θα βγουν μπροστά διότι καταλαβαίνουν ολοένα και περισσότερο ότι αν δεν εμπλακούν οι ίδιοι στην πολιτική, διακυβεύεται και η δική τους υπόσταση».

Σχολιάζοντας την ευρωπαϊκή πολιτική, ο κ. Τσούκαλης τόνισε ότι η εκλογή Φρανσουά Ολλάντ στη Γαλλία βοηθά, θα έλεγα καταλυτικά, στο να αλλάξουν οι ευρωπαϊκές ισορροπίες. Επίσης, επεσήμανε ότι οι επανειλημμένες δηλώσεις του Βολφγκανγκ Σόιμπλε για την Ελλάδα δεν κάνουν καλό σε κανέναν.

Keywords
Τυχαία Θέματα