Λίστα …αγωνίας για την κυβέρνηση

«Μόνον αυτό μας έλειπε, τώρα». Με αυτή τη φράση απάντησε κυβερνητικό στέλεχος στο ερώτημα του Matrix24 σχετικά με την άφιξη (για δεύτερη φορά) της «λίστας Λαγκαρτν» στην Ελλάδα και το ενδεχόμενο αυτή να είναι διαφορετική αυτής που παρέδωσε προ μηνός ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο προβληματισμός των κυβερνητικών στελεχών δεν κρύβεται, όχι τόσο για τα ονόματα που

περιέχονται στη λίστα όσο, κυρίως, για το ενδεχόμενο να υπάρξουν διαφορές μεταξύ της «γνήσιας» κι αυτής που παραδόθηκε από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Το Μέγαρο Μαξίμου το τελευταίο που επιθυμεί είναι μία περαιτέρω αποδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ και το ενδεχόμενο ξέσπασμα νέου κύκλου αποχωρήσεων που θα έθετε αμέσως σε κίνδυνο την κυβέρνηση. Είναι, άλλωστε, ενδεικτικό ότι ο κ. Σαμαράς βάζει φρένο στα σενάρια συνεργατών του για διεύρυνση του κόμματος προς το χώρο του ΠΑΣΟΚ, κάτι που θα τον έφερε σε ευθεία αντίθεση με τον κ. Βενιζέλο, ενώ και ο ανασχηματισμός έχει παραπεμφθεί για το… Μάρτιο ώστε να μην διαταραχθούν οι πράσινες ισορροπίες και ο κ. Βενιζέλος να έχει στα χέρια του ένα διαπραγματευτικό χαρτί έναντι των αμφισβητιών αλλά και των φίλων του.

Τον κυβερνητικό προβληματισμό εντείνει και η στάση των οικονομικών εισαγγελέα που διαχειρίζονται διάφορες υποθέσεις της προηγούμενης 4ετίας, καθώς τους τελευταίος μήνες δεν έχουν διστάσει να στείλουν υποθέσεις στη Βουλή ακόμη κι αν δεν ανακύπτουν ουσιαστικά στοιχεία, όπως πχ η υπόθεση με τις καταγγελίες Ρουμελιώτη σχετικά με το μνημόνιο.

Η κυβέρνηση, πάντως, δηλώνει αισιόδοξη ότι δεν θα υπάρξουν διαφορές, αν και όλα τα στελέχη δηλώνουν ότι δεν έχουν την παραμικρή εικόνα καθώς η λίστα, μόλις έφθασε στο Υπ.Οικ., δόθηκε απευθείας στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα