Με διαστημική τεχνολογία απαντά η Μόσχα

Αυτή θα είναι η απάντησή της στα σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην ευρωπαϊκή πυραυλική άμυνα.

Το ενιαίο σύστημα αεράμυνας δημιουργήθηκε το 1995 και συμπεριέλαβε δέκα χώρες-Αρμενία, Λευκορωσία, Γεωργία, Καζακστάν, Κιργιζιστάν, Ρωσία, Τατζικιστάν, Τουρκμενιστάν, Ουκρανία και Ουζμπεκιστάν.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το ενιαίο σύστημα αεράμυνας της ΚΑΚ, σήμερα, απαρτίζεται από 20 αεροπορικά συντάγματα

(στρατιωτικές βάσεις), 29 συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραύλων, 22 ηλεκτρονικές τεχνικές μονάδες και δύο ρωσικά τάγματα ηλεκτρονικού πολέμου. Οι δυνάμεις είναι σημαντικές κι εκτελούν γυμνάσια, τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, για τη διατήρηση του αξιόμαχου του ενιαίου συστήματος αεράμυνας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, στη σύνοδο κορυφής της Ασγκαμπάτ, η Ρωσία πρότεινε την ενσωμάτωση, στο σύστημα της ενιαίας αεράμυνας, των ρωσικών αμυντικών μονάδων αεροδιαστημικής, που δημιουργήθηκαν πριν ένα χρόνο για την αντιμετώπιση πυραυλικής επίθεσης από το διάστημα, πρόταση που έγινε δεκτή από τους περισσότερους αρχηγούς κρατών, που συμμετέχουν στη σύνοδο.

Είναι σαφές, ότι με την ένταξη των ρωσικών αεροδιαστημικών μονάδων και την ανάπτυξη τους σε ευρύτερη βάση εντός της Κοινοπολιτείας, ενισχύεται σημαντικά το ενιαίο σύστημα αεράμυνας της ΚΑΚ, αλλά προς το παρόν φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετά προβλήματα προς επίλυση.

Keywords
Τυχαία Θέματα