ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΞΟΡΚΙΖΕΙ ΤΟ …ΚΑΚΟ

Την απουσία της τρόικας από την χώρα, σπεύδει να εκμεταλλευτεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος που προγραμματίζει επισκέψεις σε υπουργεία. Πρόταση νόμο από το ΠΑΣΟ για τα υπερχρεωμένα, στη Βουλή. Με το φόβο της …καταψήφισης, περιμένει να κλείσει το «πακέτο» για να συγκαλέσει την ΚΟ.

Τις ημέρες που απομένουν ως την Πέμπτη, οπότε αναχωρεί για τις Βρυξέλλες

και τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί πολιτικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, επισκεπτόμενος υπουργεία και προωθώντας σχέδια νόμου στη Βουλή. Σκοπός του, η καλύτερη δυνατή ενημέρωση για την λειτουργία της κυβέρνησης, αλλά και η επίδειξη δραστηριότητας με κοινωνικό πρόσωπο στους βουλευτές του λίγο πριν από την ψήφιση του επώδυνου πακέτου μέτρων.

Η ημερομηνία συνεδρίασης της ΚΟ για τη συζήτηση επί των μέτρων και τη λήψη απόφασης σχετικά με την κομματική πειθαρχία ή όχι πάντως, δεν έχει ακόμα οριστεί, με στελέχη του κόμματος να μην αποκλείουν να πραγματοποιηθεί άμα τη επιστροφή του προέδρου από τις Βρυξέλλες και σε κάθε περίπτωση αφού κλείσουν τα νέα μέτρα. Στην πραγματικότητα πάντως, και παρά τους χαμηλούς τόνους στην Ιπποκράτους και την …αισιοδοξία που διαρρέεται ότι δεν στο τέλος δεν θα υπάρξουν διαρροές, οι επιτελείς του Ευάγγελου Βενιζέλου θεωρούν ʽυπόπτουςʼ προς καταψήφιση από τρεις έως και έξι βουλευτές. Πέραν από τον Κώστα Σκανδαλίδη και τον Μίμη Ανδρουλάκη άλλωστε, που έχουν δημοσίως καταγράψει τις διαφωνίες τους (αλλά εκτιμάται ότι στο τέλος θα ψηφίσουν), επίφοβοι θεωρούνται ο Μάρκος Μπόλαρης, η Θεοδώρα Τζάκρη κ.α.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Βενιζέλος προγραμματίζει την τρέχουσα εβδομάδα που απουσιάζει από την χώρα μας η τρόικα, να επισκεφθεί μεταξύ άλλων το υπουργείο Περιβάλλοντος, για να ενημερωθεί από τον υπουργό Ευάγγελο Λιβιεράτο για τη δραστηριότητά του. Σημειώνεται ότι ο κ.Λιβιεράτος αποτελεί προσωπική επιλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου για συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα και η «χημεία» μεταξύ των δύο ανδρών είναι περισσότερο από καλή.

Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ προωθεί σχέδιο νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και την ανακούφιση των δανειοληπτών, ενώ τα επόμενα εικοσιτετράωρα προτίθεται να καταθέσει σχέδιο νόμου για την ξενοφοβία και τον ρατσισμό στη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα