ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΓΙΑ ΡΕΦΑΡΙΣΜΑ

Η Εθνική ομάδα των Ανδρών φιλοξενείται απόψε από τη Σλοβακία (21:30 Mega) με στόχο το εκτός έδρας αποτέλεσμα για να καλύψει τη …χασούρα της ισοπαλίας με τη Βοσνία και να μη μείνει πίσω στη μάχη για πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014.


Και τώρα η Σλοβακία. Η Εθνική αφήνει πίσω της το ματς με τη Βοσνία και ό,τι αυτό άφησε και καλείται πλέον να βγάλει εις πέρας τη δύσκολη αποψινή αποστολή στη Μπρατισλάβα (21:30)

κόντρα στο τρίτο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου.

Μετά το εντός έδρας ισόπαλο αποτέλεσμα της περασμένης Παρασκευής, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος δεν έχει περιθώρια για νέα απώλεια βαθμών. Ηδη βρίσκεται στην τρίτη θέση (στην ισοβαθμία με Βοσνία και Σλοβακία) του 7ου ομίλου και μία ενδεχόμενη γκέλα στο αποψινό παιχνίδι θα κάνει τα πράγματα δύσκολα στην προσπάθεια για πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το ιδανικό για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι το διπλό για να «καβαλήσει» τους Σλοβάκους, ενώ αν αυτό συνδυαστεί με πολλά τέρματα θα παίξει σπουδαίο ρόλο, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στα προκριματικά του Μουντιάλ μετράνε (σε περίπτωση ισοβαθμίας) πρωτίστως τα γκολ και στη συνέχεια τα μεταξύ των ομάδων παιχνίδια.

Το μεγάλο ερώτημα ενόψει του αποψινού παιχνιδιού είναι ποιος θα καλύψει το κενό του τραυματία Μαλεζά στο κέντρο της άμυνας. Βάσει των όσων δοκίμασε ο Σάντος, το πιθανότερο είναι να δούμε τον Κώστα Κατσουράνη δίπλα στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και έναν εκ των Νίνη-Καραγκούνη-Φωτάκη στα χαφ. Ο Πορτογάλος προπονητής απέφυγε να ξεκαθαρίσει το τοπίο στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας και άφησε να εννοηθεί πως ίσως δούμε τον Σιόβα σαν δεύτερο στόπερ. Το συγκεκριμένο σενάριο συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες, ωστόσο αξίζει να αναφέρουμε πως στη τελευταία προπόνηση στη Μπρατισλάβα, ο αμυντικός του Ολυμπιακού χρησιμοποιήθηκε με τους βασικούς ως αριστερό μπακ. Οπότε δεν αποκλείεται να δούμε στον πάγκο τον Σπυρόπουλο.

Στο μυαλό του Σάντος υπάρχει και η σκέψη της επιστροφής σε σύστημα 4-3-3 από το 4-4-2 που παίζει η Εθνική το τελευταίο διάστημα, όπερ σημαίνει πως είναι μέσα στα ενδεχόμενα να δούμε στην ενδεκάδα δίπλα στους Σαμαρά και Γκέκα έναν εκ των Σαλπιγγίδη-Αθανασιάδη-Μήτρογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα