ΜΗΝΥΜΑ ΜΕΛΑΝΣΟΝ ΠΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑ

15:15 8/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Ελπίδες για τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, δίνει η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, εκτιμά ο Ζαν Λικ Μελανσόν, σε μήνυμα που απέστειλε προς την Κουμουνδούρου.

Υπογραμμίζοντας ότι η λαϊκή εξέγερση ξεκίνησε στην Ευρώπη, ο γάλλος επικεφαλής του Μετώπου της Αριστεράς, σημειώνει πως ο ελληνικός λαός όχι μόνο καταψήφισε τις πολιτικές της λιτότητας που επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά επέλεξε με ξεκάθαρο τρόπο την Αριστερά για να τις αντιμετωπίσει.

«Συγχαίρω

ιδιαίτερα το αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ, αδελφό κόμμα του Αριστερού Μετώπου Γαλλίας εδώ κι αρκετά χρόνια» αναφέρει στο μύνημά του ο γάλλος πολιτικός, και συνεχίζει «η ανάδειξή του σε πρώτη πολιτική δύναμη της Αριστεράς, δίνει ξανά ώθηση στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς πέραν της σοσιαλδημοκρατίας και του φιλελευθερισμού».

Ο Μελανσόν αναφέρεται και στο φαινόμενο της εισόδου της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό κοινοβούλιο: «με εξοργίζει το ότι αυτή η πρόοδος της Αριστεράς συγκρίνεται με το γελοίο σκορ των νεοναζί (6,9%). Αυτή η ανόητη και νοσηρή γοητεία για την άκρα δεξιά εκφράστηκε και στη Γαλλία, με την αισχρά δυσανάλογη σημασία που δόθηκε στη Μαρίν Λε Πεν από τα ΜΜΕ στο διάστημα ανάμεσα στους δύο γύρους των προεδρικών εκλογών» αναφέρει.

Keywords
Τυχαία Θέματα