ΣΚΗΝΙΚΑ: ΤΙ ΕΙΔΕ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ

14:45 8/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Τις μικρές ή μεγάλες αλλαγές τις αγαπούν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Αρκεί αυτές να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. 

Τα αμερικανικά media τονίζουν χαρακτηριστικά ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι τιμώρησαν τα κόμματα του κέντρου με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν αυτά να συγκεντρώσουν ούτε τα μισά ποσοστά από τις εκλογές του 2009. Η «Wall Street Journal»: «Η οργή των ψηφοφόρων ξεσπά σε όλη την Ευρώπη. Οι Έλληνες τιμωρούν τα μεγάλα κόμματα που είναι υπέρ της ευρωπαϊκής

σωτηρίας» και συμπληρώνει ότι το 65% των ψήφων πήγε σε μικρά κόμματα, δηλώνοντας την απέχθεια των ψηφοφόρων στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Η εφημερίδα αφήνει ωστόσο υπόνοιες ότι ενδέχεται να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση συγκεκριμένων σημείων του Μνημονίου «σε πολύ αυστηρά όρια». Στο ίδιο μήκος κύματος, οι «New York Times» σημειώνουν ότι: «Οι Έλληνες τιμωρούν τα δύο κύρια κόμματα για την πτώση» και «Πρόκληση οι εκλογές για την παλιά φρουρά στην Ελλάδα». Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί επικεντρώνονται στην αλλαγή σκηνικού, γράφοντας ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι «εμφανίζονται να ξαναγράφουν ριζικά τον πολιτικό χάρτη στην Ελλάδα… ενισχύοντας την άκρα δεξιά και τη νεοναζιστική δεξιά, ως διαμαρτυρία για τα κυρίαρχα πολιτικά κόμματα, τα οποία θεωρούν υπεύθυνα για την κατάρρευση της οικονομίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα