ΘΕΑ ΑΠΟ ΧΑΜΗΛΑ: ΤΙ ΕΙΔΕ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ

14:45 8/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Όσο δανείζεσαι σε λένε άχρηστο. Όταν αποφασίσεις να τσαντίσεις τους δανειστές σου σε λένε προδότη. Και στις δύο περιπτώσεις βέβαια, σε αποκαλούν (εναλλακτικά) πηγή κινδύνων.

Ο οικονομικός τύπος επικεντρώθηκε στα ενδεχόμενα προβλήματα που θα προκύψουν από πιθανή ακυβερνησία, επισημαίνοντας ότι «χωρίς τη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, η Ελλάδα αδυνατεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις γεγονός που αποτελεί μια εύφλεκτη ύλη σε ένα ήδη ασταθές πολιτικό

σύστημα». Η διεθνής έκδοση των «Financial Times» αναφέρει: «Οι Έλληνες αντιμέτωποι με νέες εκλογές εντός μηνών. Η στήριξη για τα κύρια φιλο-ευρωπαϊκά κόμματα κατέρρευσε». Παράλληλα, κάνουν λόγο για επαναληπτικές εκλογές εντός των επόμενων μηνών και επισημαίνουν ότι «το αποτέλεσμα δείχνει την απροθυμία των ψηφοφόρων να στηρίξουν τα προγράμματα λιτότητας στην ευρωζώνη».  Σε «Συναγερμό στην Ελλάδα» αναφέρεται και το περιοδικό «Economist», αναφέροντας πως το εκλογικό αποτέλεσμα θα φέρει στην επιφάνεια αργά ή γρήγορα το ερώτημα σχετικά με την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Τέλος, η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Der Handelsblatt» που κυκλοφόρησε με το χαρακτηριστικό τίτλο «Αγορές-βοήθεια!», κάνει λόγο για «πολιτικό χάος» στην Ελλάδα και καταλήγει ότι, τώρα, τον δρόμο θα δείξουν οι αγορές. Τέλος οι γερμανικοί «Financial Times», σε άρθρα τους με  τίτλους: «Νέο χάος απειλεί την Ευρώπη» και «Ψήφος εναντίον της Μέρκελ» τονίζουν ότι «οι Έλληνες τιμώρησαν τα κυβερνητικά κόμματα» και ότι «έρχονται εβδομάδες αβεβαιότητας, τόσο στην πολιτική όσο και στις χρηματαγορές, καθώς παραμένει ασαφές ποια κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί, στο μέλλον, άλλα δάνεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα