ΜΟΝΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΓΚΕΛΑ

Άρνηση Κουβέλη στην πρόταση Σαμαρά για κοινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών με τη Γερμανίδα Καγκελάριο.

Η  σφοδρή επιθυμία του  Ευάγγελου Βενιζέλου να… διαπραγματευθεί με την κ. Άνγκελα Μέρκελ, εν τέλει δεν θα γίνει πραγματικότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε

τηλεφωνικά με τους Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη προκειμένου να διερευνήσει το ενδεχόμενο κοινής συνάντησης των τριών με την Αν. Μέρκελ. Παρά τη θετική ανταπόκριση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εμφανίστηκε αρνητικός. «Δεν υπάρχει λόγος για μία τέτοια συνάντηση, η Ελλάδα εκπροσωπείται από τον πρωθυπουργό» φέρεται να σημείωσε ο Φωτ. Κουβέλης, ο οποίος προφανώς δεν ήθελε να μπει στο… κάδρο της συνάντησης με τη γερμανίδα Καγκελάριο.

Κατόπιν της αρνητικής απάντησης Κουβέλη – η οποία προκάλεσε την οργή του Ευάγγελου Βενιζέλου – δυνατότητα συμμετοχής του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη συνάντηση δεν θα μπορούσε να υπάρξει και ως αποτέλεσμα στις συναντήσεις με τη γερμανική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχουν μόνον οι υπουργοί της κυβέρνησης.

Από την Ιπποκράτους, πάντως, βάλλουν κατά Κουβέλη υπογραμμίζοντας ότι απώλεσε μία ευκαιρία για απευθείας πολιτική διαπραγμάτευση που «αποτελούσε πάγιο αίτημα τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΔΗΜΑΡ».

Keywords
Τυχαία Θέματα