ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Να μην περιορίζονται στην άμυνα, αλλά να προχωρήσουν σε «επιθετικό αγώνα» κατά της κυβέρνησης κάλεσε τους πολίτες η Αλέκα Παπαρήγα, παραχωρώντας συνέντευξη τύπου για την πολιτική συγκυρία.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ επισήμανε ότι, στην σημερινή κατάσταση, «ο αμυντικός αγώνας σήμερα δεν μπορεί να προσφέρει ούτε καν κατακτήσεις-ψίχουλα», προσθέτοντας πως «αποτελέσματα θα φέρει ο επιθετικός αγώνας που συνδέεται με την επίλυση του προβλήματος της εξουσίας».

Η κ. Παπαρήγα έκανε

λόγο για «νέα κόλαση των μέτρων»- και σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, εκτίμησε ότι καταργείται, επί της ουσίας, η Γενική Συλλογική Σύμβαση. «Ψεύδονται όσοι λένε ότι δεν θα πέσει ο μισθός πιο κάτω», συνέχισε η κ. Παπαρήγα, κατηγορώντας τόσο την κυβέρνηση όσο και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι λένε συνειδητά ψέματα, «όταν μιλούν για αναπλήρωση με τάχα δίκαιη φορολόγηση ή με την άνοδο του ΑΕΠ και μια πιο δίκαιη αναδιανομή από μια κυβέρνηση προοδευτική ή αριστερή». «Στις συνθήκες της κρίσης, αλλά και όταν έλθει η ανάκαμψη -που θα είναι καπιταλιστική ανάκαμψη εντελώς αναιμική και προσωρινή- δεν υπάρχει ούτε η έννοια της αναδιανομής που ξέραμε», επισήμανε η γενική γραμματέας του Περισσού.

Παράλληλα,εκτίμησε ότι «οι νέοι άνθρωποι που δε θα έχουν ούτε κατώτατο μισθό θα ζήσουν μία αληθινή κόλαση», ενώ ερωτηθείσα για την επίσκεψη Μέρκελ, υπογράμμισε: «Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι που εντοπίζει το πρόβλημα της ΕΕ σε πρόβλημα Μέρκελ, σε αντιθέσεις Όλαντ- Μέρκελ, ή σε αντιθέσεις Βορρά- Νότου. Η κ. Μέρκελ είναι η καγκελάριος μιας ηγετικής καπιταλιστικής χώρας στην Ευρώπη, μιας ηγετικής ιμπεριαλιστικής δύναμης, αλλά δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα αν είχε την αντίσταση των κρατών-μελών της ΕΕ- και δεν την έχει την αντίσταση γιατί όλοι συμφωνούν στην στρατηγική αρπαγής των όποιων λαϊκών κατακτήσεων, ενώ ο όποιος καβγάς τους εστιάζεται στο πώς θα μοιράσουν τις επιπτώσεις της κρίσης και ποιο τμήμα τού κεφαλαίου θα βρίσκεται σε καλύτερη θέση στην περίοδο της ανάκαμψης».

Τέλος, η Αλέκα Παπαρήγα, σχολιάζοντας την επίσκεψη του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, στην Αθήνα, την προσεχή Τετάρτη, υποστήριξε πως «και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή έχουν στο μυαλό τους τη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, που θα κλειστεί μέσω συμφωνιών επιχειρηματικών ομίλων, ενώ τα δύο κράτη θα δημιουργούν το κλίμα». «Αντικειμενικά συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο σημαίνει εγκατάλειψη της όποιας προσπάθειας υποτίθεται ότι κάνει η κάθε κυβέρνηση για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας» κατέληξε η Αλέκα Παπαρήγα.

Keywords
Τυχαία Θέματα