Ο ΜΠΡΟΥΝΤΕΡΛΕ, Η ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

«Είναι απαράδεκτο η Γερμανίδα γιαγιά με το βιβλιάριο καταθέσεων να σώζει τους τραπεζίτες άλλων χωρών» δήλωσε σήμερα  ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) Ράινερ Μπρούντερλε και κάλεσε τις χώρες του Νότου να προχωρήσουν με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. 

Ο Μπρούντερλε,  μιλώντας στο γερμανικό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο της συζήτησης ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., τάχθηκε κατά της «εξόφλησης των χρεών με χρήματα των Γερμανών φορολογούμενων», ενώ αναφερόμενος στο ελληνικό ζήτημα κράτησε την αυστηρή γερμανική γραμμή λέγοντας ότι περισσότερα

χρήματα στους Έλληνες μπορούν να δοθούν μόνον εφόσον τηρούν τις δεσμεύσεις για λιτότητα.

Εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη το ευρώ θα «πεθάνει» προειδοποιεί η γερμανική αριστερή πτέρυγα.

Στον αντίλογο ωστόσο, από την πλευρά τής γερμανικής Αριστεράς, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γκρέγκορ Γκίζι, ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην Ελλάδα, η οποία, όπως είπε, διανύει τον πέμπτο χρόνο ύφεσης και προειδοποίησε ότι «εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, θα την ακολουθήσει η Πορτογαλία και μετά το ευρώ θα είναι νεκρό».

Ο κ. Γκίζι έκανε λόγο για «τραπεζική κρίση», καθώς, όπως τόνισε, «τα κράτη είναι υπερχρεωμένα επειδή διασώζουν τις τράπεζες και τα hedge funds» και επανέφερε την πρόταση του κόμματός του για πανευρωπαϊκή φορολόγηση των εκατομμυριούχων.

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα