«Ο Σαμαράς δεν διεκδίκησε ούτε ένα ευρώ παραπάνω»

09:33 9/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον «ΣΚΑΪ» ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε τον χθεσινό Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό λέγοντας ότι: «Η χώρα μας παίρνει 25% λιγότερα χρήματα από την Ε.Ε.από ότι πήρε την προηγούμενη φορά. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.»

«Ο Σαμαράς πανηγύριζε γιατί πήραμε είπε περισσότερα» τόνισε στη συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

σχολιάζοντας ότι: «Έγινε μια ανακατανομή των πόρων και η χώρα μας πήρε όσα της αναλογεί. Δεν διεκδίκησε όμως ούτε ευρώ παραπάνω από το ταμείο αγροτικής ανάπτυξης. Ενώ χώρες του ευρωπαϊκού νότου όπως η Ιταλία και η Γαλλία πήραν πολλά παραπάνω γιατί διεκδίκησαν.»

Κάνοντας ευθεία επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά είπε:«Ο πρωθυπουργός ήταν εκεί σαν κομπάρσος», σχολιάζοντας λίγο αργότερα ότι «στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Σαμαράς ήταν σαν να μιλούσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου. Είναι εκτός πραγματικότητας.»

«Η κυβέρνηση δίνει ψίχουλα στους αγρότες.Αν βρισκόμασταν εμείς στο τιμόνι της χώρας τότε στη διαδικασία αυτή θα είχαμε γυρίσει τον κόσμο ανάποδα και θα διεκδικούσαμε κονδύλια στοχευμένα για την αγροτική ανάπτυξη.» είπε ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι: «Αυτά που δεν διεκδίκησε η κυβέρνηση θα τα βρούμε εμείς μπροστά μας.»

«Ακόμα και αυτά τα κονδύλια σε αυτό το κράτος της διαφθοράς δεν θα αξιοποιηθούν όπως είχε γίνει και την προηγούμενη φορά» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφού όπως είπε το «πελατειακό» σύστημα στη χώρα μας γίνεται αξιοποίηση μόνο όταν υπάρχει κάποιος εθνικός εργολάβος.

Στη συνέχεια της συνέντευξης του ο Α. Τσίπρας τόνισε ότι βρούμε σε εποχή κατοχής, αναφερόμενος στις εικόνες της Αθήνας με τους ανθρώπους που παρακαλούσαν για λαχανικά γ’ αυτό και «πρέπει να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα εκτάκτου ανάγκης. Δεν υποσχόμαστε πολλά πράγματα αλλά θα σταματήσουμε τον δρόμο προς την καταστροφή.»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως όταν αναλάβει το κόμμα του στην εξουσία «Θα αποκαταστήσουμε τις χαμηλές συντάξεις και θα φτιάξουμε ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο.»

Keywords
Τυχαία Θέματα