Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, Η ΑΛΕΚΑ, Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΚΡΥΦΑ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

Το ΚΚΕ έχει δώσει τα ρέστα του στην υπόθεση της Χαλυβουργίας. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, όταν το 95% των απεργών Χαλυβουργών είναι οργανωμένα μέλη του ΠΑΜΕ.

Είμαι σε θέση να γνωρίζω, λοιπόν, ότι ο Περισσός θα συνεχίσει να βάλλει κατά της κυβέρνησης Σαμαρά για την «εισβολή» των ΜΑΤ στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης. Ενδεικτικά,

το ΚΚΕ «μπέρδεψε» την συγκεκριμένη υπόθεση ακόμη και με την ανακοίνωση που εξέδωσε για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, που γιορτάζουμε σήμερα. Η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Η δημοκρατία που εγκαθιδρύθηκε μετά την κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας είναι ταξική, όπως αποδεικνύεται από τη μεταχείριση που έχουν οι απεργοί χαλυβουργοί από την κυβέρνηση, τους κρατικούς μηχανισμούς και τα αστικά Μέσα, όπως αποδεικνύεται από τη μεταχείριση που έχουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και πρωταρχικά οι άνεργοι. Τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα υπάρχουν μόνο σε χαρτιά, ιδιαίτερα στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις, ενώ ο αντικομμουνισμός οξύνεται. Το υπάρχον πολιτικό σύστημα είναι σάπιο μέχρι το μεδούλι. Μοναδική διέξοδος για το λαό είναι η συσπείρωση και η συμμαχία του, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη δική του εξουσία».

Προφανώς, λοιπόν, το ΚΚΕ χρησιμοποίησε την υπόθεση της Χαλυβουργίας για να δείξει την ποιότητα της Δημοκρατίας που έχουμε, αλλά και για να καταδείξουν ότι το μόνο κόμμα της αντιπολίτευσης που φοβάται η κυβέρνηση είναι το ΚΚΕ και απόδειξη αυτού η Χαλυβουργία. Από αυτή την άποψη μάλλον ο Περισσός «ευγνωμονεί» τον Σαμαρά που έβαλε το ΚΚΕ στο στόχαστρο και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη μην αποκλείεται, εκτός των άλλων, αυτός να ήταν και ο στόχος του Σαμαρά. Να αναδείξει μαχητική αντιπολίτευση την Παπαρήγα και το ΚΚΕ, για να μειωθεί η αίγλη του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Καθόλου μην το αποκλείεται. Ξέρω τι σας λέω. Έχει πολλά μυστήρια και απόκρυφα η πολιτική…

Keywords
Τυχαία Θέματα