ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ

Το γνωστό πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ που λειτουργεί ως σημείο αναφοράς της κρητικής παράδοσης επανέρχεται για 15η χρονιά στα Ανώγεια της Κρήτης.

Με μότο τους τη φράση «Για να δεις τα άστρα πρέπει να σηκώσεις κεφάλι», τα Υακίνθεια επιστρέφουν και φέτος το καλοκαίρι αποτίοντας φόρο τιμής στην επιστήμη, τον αθλητισμό, το χορό και βέβαια τη μουσική για τρεις ημέρες (27-29/07). Κι όλα αυτά σε υψόμετρο 1.260 μέτρων, στον Άγιο Υάκινθο στα Ανώγεια.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ομιλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

που θα περιλάβει και ανοιχτή συζήτηση με τους Ολυμπιονίκες Βούλα Πατουλίδου, Ιωάννη Μελισσανίδη, Δημοσθένη Ταμπάκο, Στέλιο Μιγάκη και Πέτρο Γαλακτόπουλο, συναυλία με τον Σταύρο Λάντσια, μια μουσική βραδιά με τους Ηρακλή Βαβάτσικα, Μόρφω Τσαϊρέλη, Μαριάννα Ζάχου και βέβαια τον Λουδοβίκο των Ανωγείων, ζωντανή σύνδεση με τα αστέρια για την οποία θα φροντίσει το Αστεροσκοπείο του Σκίνακα και ο καθηγητής Γιάννης Παπαμαστοράκης, ακόμη και αναπαράσταση ιπποδρομίας στον κάμπο του Γαϊτάνι.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και η συμμετοχή του Νίκου Τουλιάτου που μαζί με την ομάδα του φιλοδοξούν να στείλουν ένα μήνυμα αφύπνισης με τα τύμπανά τους που θα ηχήσουν από την κορυφή του Ψηλορείτη με το συμβολικό όνομα «Τυμπανοκράτορας».

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ανωγείων ενώ αναλυτικά το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο www.yakinthia.com

Keywords
Τυχαία Θέματα