Ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί το «λάθος» του ΔΝΤ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί πολιτικά στο έπακρο την ομολογία του επικεφαλής οικονομολόγου του Ταμείου, Ολιβιέ Μπλανσάρ, σύμφωνα με την οποία το ΔΝΤ υποτίμησε την ύφεση που θα επέφερε στην ελληνική οικονομία το πρόγραμμα λιτότητας. Ήδη χθες, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση προς τον Αντώνη Σαμαρά

για την «Ώρα του Πρωθυπουργού», ζητώντας, ουσιαστικά, από τον ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου να εκμεταλλευθεί την ομολογία του ΔΝΤ για να επαναδιαπραγματευθεί το πρόγραμμα λιτότητας. Μάλιστα, στην ερώτησή του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι οι αναφορές του ΔΝΤ μπορούν «να αποτελέσουν αφετηρία ώστε η χώρα να απαλλαγεί οριστικά από μνημόνια και πολιτικές που θα εκτοξεύσουν την ύφεση και τη φτώχεια και τα επόμενα χρόνια».

«Εκτεθειμένη η κυβέρνηση»

Βεβαίως, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως το Μέγαρο Μαξίμου δεν πρόκειται να αλλάξει πολιτική, ούτε να ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση και ουσιαστική αλλαγή του Μνημονίου. Για το λόγο αυτό, αναμένεται να ξεκινήσει μία ομοβροντία δηλώσεων στελεχών κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ως «πολιτικά εκτεθειμένη». «Λέει το ΔΝΤ ότι έκανε λάθος και η κυβέρνηση συνεχίζει να ακολουθεί το λάθος. Πλέον, η ευθύνη είναι όλη δική της», σημειώνει η Κουμουνδούρου, που επιχειρεί να «εκθέσει» στα μάτια των πολιτών τον πρωθυπουργό και την πολιτική που ακολουθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα