«ΟΧΙ» ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ

Στο κενό πέφτει η πρώτη προσπάθεια αποφυλάκισης του Σταύρου Ψωμιάδη, για τον οποίο ο εισαγγελέας ζητά  να παραμείνει στη φυλακή, όπου κρατείται για  ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Αδίκημα που φέρεται να έχει διαπράξει – κατά την κατηγορία- μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του νομιμοποιώντας  μαύρο χρήμα που φέρονται να έχουν αποκτήσει από υπεξαίρεησ και φοροδιαφυγή.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Δημήτρης Ζημιανίτης, ο οποίος εισηγείται την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης του νεαρού κατηγορούμενου 

επισημαίνει, μεταξύ άλλων ότι  ο Σταύρος Ψωμιάδης  μετά την ενηλικίωσή του  ανέπτυξε προσωπική  επιχειρηματική δραστηριότητα , εκμεταλλευόμενος προς ίδιον όφελος  το επιχειρηματικό δίκτυο που είχε διαμορφώσει ο πατέρας του , αναλαμβάνοντας ενεργά  τον ρόλο  προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου  σε σειρά ανωνύμων εταιρειών , ουσιαστικών συμφερόντων του Μάκη Ψωμιάδη.

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, ο Σταύρος Ψωμιάδης πρέπει να παραμείνει στη φυλακή  προκειμένου να εξασφαλιστεί  η δυνατότητα στις αρχές  να συγκεντρώσουν χωρίς προσκόμματα  τα αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία , που αναμένεται να  αποτυπώσουν επακριβώς  την έκταση και τη βαρύτητα  της εγκληματικής του δραστηριότητας . Επιπλέον, ο κατηγορούμενος από τη φυλακή δεν θα  έχει τη δυνατότητα  τέλεσης νέων εγκλημάτων  ούτε να παρέμβει ή να αλλοιώσει  τα στοιχεία των ερευνών.

Για την τύχη του τελικού αιτήματος του κατηγορούμενου θα αποφασίσουν με βούλευμά τους τα μέλη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα