ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Μπορεί ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ, να άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επίθεσης, αλλά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε ένα βήμα παραπέρα και ενίσχυσε την στρατιωτική δύναμη κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία.

 Συγκεκριμένα, στην περιοχή εστάλησαν αντιαεροπορικές συστοιχίες εδάφους-αέρος και οχήματα μεταφοράς προσωπικού στη Μαρντίν, στα νοτιοανατολικά, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή και το τηλεοπτικό δίκτυο NTV. «Ο εξοπλισμός θα μοιραστεί σε διάφορες μονάδες που είναι παραταγμένες κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία», πρόσθεσε

το πρακτορείο, επικαλούμενο μια τοπική στρατιωτική πηγή.

Οι κινήσεις αυτές γίνονται την ώρα, που οι Σύριοι εξεγερμένοι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους τρία από τα επτά φυλάκια στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.

Από την πλευρά του, το Ιράν δεν δείχνει να ανησυχεί και ο Υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί δήλωσε χαρακτηριστικά στο πρακτορείο Irna ότι: «Η Συρία είναι ήρεμη» και διαβεβαίωσε πως οι Ιρανοί πολίτες που βρίσκονται εκεί δεν έχουν πρόβλημα.

Βέβαια, μαίνονται οι μάχες στην επαρχία του Χαλεπίου, με τον συνταγματάρχη Αμπντέλ Τζαμπάρ αλ Οκάιντι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού να ανακοινώνει την «την έναρξη της επιχείρησης που έχει στόχο την απελευθέρωση του Χαλεπίου από τα λερωμένα με αίμα χέρια της ομάδας του Άσαντ». Δεσμεύτηκε δε να «προστατεύσει τους αμάχους», κυρίως «τις μειονότητες – τους χριστιανούς, τους Αρμένιους, τους Ασύριους, τους Κούρδους, τους σιίτες και τους αλαουίτες» σε αυτή την επαρχία.

Keywords
Τυχαία Θέματα