Οι εξελίξεις στην Ελλάδα, με αφορμή την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ

14:39 2/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Και τι ματιά! Καθαρή, με γνώση της πρόσφατης ιστορίας. Και των διδαγμάτων της. Διαβάζεις το κείμενο και σου μένει μια γλυκόπικρη γεύση. Και μια στεναχώρια. Γιατί, οι άλλοι, οι ξένοι, καμιά φορά μιλούν με λόγο που πονάει και γράφουν με τρόπο που πληγώνει. Ναι, είναι η αλήθεια που υπάρχει και σε κυριεύει.

Διαβάστε, λοιπόν:

«Είναι τουλάχιστον περίεργο ότι ζητείται η δίωξη του Γεωργίου για «μαγειρεμένα» στατιστικά στοιχεία, όταν καμία δίωξη δεν έχει ζητηθεί για τους προκατόχους του στην Κεντρική Τράπεζα

και στο Υπουργείο Οικονομικών, που αποδεδειγμένα «μαγείρεψαν» τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία σε τεράστιο βαθμό.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς που ζητούν τη δίωξη του Γεωργίου, είναι οι ίδιοι που πρόσφατα ξεκίνησαν μια το ίδιο αμφισβητούμενη έρευνα εναντίον του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Και οι δύο υποθέσεις επικεντρώνονται σε πρόσωπα που δεν είναι οι πλέον προφανείς φταίχτες για την αδιαμφισβήτητη ελληνική οικονομική εκτροπή, αλλά συνδέονται με την προηγούμενη, αντιδημοφιλή, κυβέρνηση Παπανδρέου.

Αυτό μου φαίνεται σαν μια προσπάθεια πολιτικών που κατέχουν την εξουσία και ψάχνουν αποδιοπομπαίους τράγους στους προκατόχους τους για να γίνουν αρεστοί. Αν είναι έτσι, η Ελλάδα δεν θα αποχωριστεί το παρελθόν της. Από τότε που έπεσε η χούντα τη δεκαετία του ’70, οι ελληνικές κυβερνήσεις έψαχναν αποδιοπομπαίους τράγους αντί να επιτίθενται στην πραγματική διαφθορά και το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου ωραίο.»

Εδώ, ολόκληρο το άρθρο:
http://mobile.bloomberg.com/news/2013-02-01/lies-crime-and-greek-statistics.html

Keywords
Τυχαία Θέματα