ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 6,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

Περισσότερα από  6,5 δισ. ευρώ υπολογίζει πλέον  να εισπράξει το υπουργείο Οικονομικών από τους φορολογούμενους όπως προκύπτει από την επεξεργασία των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά μέχρι σήμερα έχουν εκ καθαρισθεί 3,3 εκατ. δηλώσεις και τα ποσά που έχουν βεβαιωθεί ανέρχονται στα 3,95 δις. ευρώ. Υπολείπονται περίπου 2,4 εκατ. δηλώσεις να εκκαθαριστούν γεγονός που δείχνει ότι το ανωτέρω ποσό πιθανότατα θα ξεπεράσει τα 6,5 δις. ευρώ.

Όπως

αναφέρει στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ο μόνος τρόπος να εισπραχθεί το αστρονομικό ποσό είναι να αποδεχθεί τη ρύθμιση τμηματικής καταβολής των φόρων η τρόικα.

Σύμφωνα με το τελευταίο σχέδιο του υπουργείο Οικονομικών οι δόσεις θα φτάνουν τις 10 εφόσον το οικογενειακό εισόδημα ανέρχεται μέχρι τα 50.000 ευρώ. Για οικογενειακό εισόδημα από 50.000 έως 100.000 ευρώ οι δόσεις θα φτάσουν τις 7, ενώ για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ οι δόσεις θα παραμείνουν ως έχουν, (δηλαδή τρεις διμηναίες).

Οσοι δηλαδή λάβουν το τριπλό εκκαθαριστικό σημείωμα (φόρος εισοδήματος, εισφορά αλληλεγγύης και τέλος επιτηδεύματος) θα μπορούν να πληρώσουν τους φόρους ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος σε 7 ή 10 δόσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δήλωση να υποβληθεί εμπρόθεσμα μέχρι τις 31 Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες η νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μετά το τέλος της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων. Όσοι επιλέξουν 10 ισόποσες δόσεις θα πληρώσουν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013 το 70% της οφειλής (σε επτά δόσεις) και τους υπόλοιπους 3 μήνες το 30% της οφειλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα