Οι πλειστηριασμοί τρομάζουν την κυβέρνηση

Με πλέον απειλητικό, από πολιτικής απόψεως, το ζήτημα των πλειστηριασμών. Η απελευθέρωση πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία αποτελεί, για πολλούς τόσο εντός ελληνικού τραπεζικού συστήματος όσο και στο περιβάλλον της τρόικας, προϋπόθεση για την εξυγίανση των τραπεζών αλλά και για την περαιτέρω αποκλιμάκωση των τιμών των ακινήτων (σ.σ. τα οποία πάντως η κυβέρνηση φορολογεί αγρίως, ανεξαρτήτως του αν παράγουν εισόδημα ή διατηρούν την αντικειμενική ή εμπορική αξία που είχαν).

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν

πώς όσα είπε προ εβδομάδων ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς δεν ήταν τυχαία, αντιθέτως ήταν ο τρόπος για να τεθεί το θέμα στη δημόσια ατζέντα. Και οι αντιδράσεις, όπως ήταν αναμενόμενο, ήρθαν.

Βουλευτές από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υιοθέτησαν υψηλούς τόνους, το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να καταθέσει πρόταση για νέα παράταση στο καθεστώς άρσης των πλειστηριασμών ενώ η αντιπολίτευση, από τη ΔΗΜΑΡ μέχρι το ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλουν ούτε καν να ακούσουν πολλώ δε μάλλον να στηρίξουν μία τέτοια ρύθμιση.

Το ζήτημα των πλειστηριασμών απειλεί να αποτελέσει το νέο μείζον πολιτικό πρόβλημα για την συνοχή της κυβέρνησης καθώς οι βουλευτές επιστρέφουν… εξαγριωμένοι από τις περιφέρειές τους και όσα συζήτησαν με τους ψηφοφόρους τους. Ο κ. Σαμαράς βρίσκεται εκ νέου εν μέσω πιέσεων, καθώς αφενός γνωρίζει τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης, αφετέρου μοιάζει να καταννοεί ότι πλήρης απαγόρευση πλειστηριασμών δεν μπορεί να διατηρηθεί. Για το ζήτημα είναι λίαν πιθανό να πραγματοποιηθεί συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, τις επόμενες ημέρες, ενόψει μάλιστα και της ΔΕΘ. Και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί έχουν στο σχεδιασμό τους να «ανέβουν» Θεσσαλονίκη, αν και παραμένει άγνωστο αν ο Πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη ή θα δώσει την καθιερωμένη ομιλία (σ.σ. πέρυσι η ομιλία του ήταν εξαιρετικά σύντομη και χωρίς το πρωτόκολλο των προηγούμενων ετών). Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος θα επιδιώξει να δημιουργήσει προϋποθέσεις επικοινωνιακής αντεπίθεσης για το ΠΑΣΟΚ, μετά και την εκδήλωση για την 3η Σεπτέμβρη, κάτι όμως που δύσκολα θα επιτευχθεί με πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα