«Οι πλούσιοι Έλληνες συνεχίζουν τη φοροδιαφυγή»

«Ο μέσος όρος των Ελλήνων πολιτών παραπαίει από τα αυστηρά μέτρα λιτότητας, ώστε να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός της χώρας. Οι πλούσιοι Έλληνες, από την άλλη, συνεχίζουν να συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν», αναφέρει το Spiegel, τονίζοντας ότι η φορολογική συνείδηση και η δικαιοσύνη χρειάζεται να γίνουν μέρος της ελληνικής ζωής στη χώρα μας. «Είναι προφανές ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν χρήζουν ίσης

και ισότιμης μεταχείρισης», προσθέτει το περιοδικό, ενώ σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει στα σκαριά ένα ακόμη πακέτο αυστηρών μέτρων λιτότητας, δοκιμάζοντας τις αντοχές της ίδιας αλλά και της ελληνικής κοινωνίας. Το Spiegel εκτιμά παράλληλα ότι μέτρα όπως αυτά, σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες αυξήσεις φόρων έχουν μειώσει κατά 50% το εισόδημα των Ελλήνων πολιτών, από το 2009.

Το άρθρο επικαλείται μία πρόσφατη έρευνα σύμφωνα με την οποία 7 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες δηλώνουν πολύ λιγότερα έσοδα από αυτά που πραγματικά έχουν. Μάλιστα, η πρόθεση της κυβέρνησης να φορολογήσει με 50% όσους δηλώνουν εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ χαρακτηρίζεται «συμβολική», αφού μόλις 200 Έλληνες φορολογούμενοι δηλώνουν τέτοιου ύψους ποσά. «Πλούσιοι γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί στην Ελλάδα συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν», λέει το περιοδικό και σημειώνει επίσης: «Ακόμη και σήμερα, αρκετοί πλούσιοι Έλληνες δεν δέχονται καμία επιπλέον πίεση να καταβάλλουν τους φόρους που τους αναλογούν, σε σχέση με την πίεση που δέχονταν πριν το ξέσπασμα της κρίσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα