ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

14:15 8/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Στα δύο θα «σπάσει» τις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αφού ισχύει η πρόθεσή του να εκμεταλλευθεί και τις τρεις ημέρες της διερευνητικής εντολής.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Σε λίγη ώρα, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να του ανατεθεί από τον

Κάρολο Παπούλια η δεύτερη διερευνητική εντολή. Αμέσως μετά, ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει δηλώσεις στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ώστε να προαναγγείλει τις προθέσεις του: τι, δηλαδή, σκοπεύει να κάνει την εντολή που θα πάρει από τον Πρώτο Πολίτη της χώρας. Παράλληλα, έχουν ήδη κλειστεί οι πρώτες συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα. Στις 3.30 θα συζητήσει τις δυνατότητες συγκρότησης κυβέρνησης της Αριστεράς με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, ενώ δύο ώρες αργότερα θα δει και τους Οικολόγους Πράσινους. Στις 7 το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί και με την επικεφαλής της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη, η οποία με δηλώσεις της σήμερα το πρωί έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξει μια κυβέρνηση της Αριστεράς υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αφού ο κ. Τσίπρας πάρει από τον Κάρολο Παπούλια τη διερευνητική εντολή, θα επιχειρήσει να επικοινωνήσει με την Αλέκα Παπαρήγα, καίτοι θεωρείται δεδομένη η άρνηση της γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ να μπει σε συζητήσεις για κυβέρνηση της Αριστεράς.
Αύριο, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τους Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο και Πάνο Καμμένο, ενώ έως μεθαύριο, οπότε ισχύει η διερευνητική εντολή, θα δει επίσης εκπροσώπους συνδικάτων, πανεπιστημιακούς και πνευματικούς ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης: ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ, ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΛΙΓΟΥΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα