ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΤΥΠΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΛΑΝΤ

13:35 8/5/2012 - Πηγή: Matrix24

«Δεν υπάρχει ήπια λύση στην κρίση» διατείνεται ο συντηρητικός τύπος της Βρετανίας που εξαπολύει επίθεση στο νέο  πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, υποστηρίζοντας ότι «πουλά ψευδαισθήσεις».

Η εφημερίδα The Times εκτιμά ότι αφού ξεμπέρδεψε με τα εύκολα, τη νίκη του επί του Νικολά Σαρκοζί, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, δηλαδή η επίλυση

των οικονομικών προβλημάτων στην Γαλλία, την ίδια στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται βοήθεια για να ξεπεράσει την μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην ιστορία της.

«Ο κ. Ολάντ δεν φείδεται ψευδαισθήσεων. Η μεγαλύτερη ψευδαίσθηση είναι ότι η οικονομική αδυναμία της Γαλλίας μπορεί να αντιμετωπισθεί με έναν ενισχυμένο ρόλο του Κράτους και ότι η κρίση στην ευρωζώνη μπορεί να αμβλυνθεί με την επαναδιαπραγμάτευση της συνθήκης δημοσιονομικής πειθαρχίας, την οποία προώθησαν οι κ.κ. Μέρκελ και Σαρκοζί. Η Γαλλία δεν μπορεί να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της παρά με τη μείωση των δαπανών. Είναι ένα μήνυμα το οποίο δεν μπορεί να αγνοήσει ο κ. Ολάντ» αναφέρει στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση» εκτιμά και η Daily Telegraph, σύμφωνα με την οποία «οι εκλογές αυτού του σαββατοκύριακου στη Γαλλία και την Ελλάδα δείχνουν ότι ένας απατηλός μύθος ριζώνει στην Ευρώπη».

«Ο νέος πρόεδρος δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να προχωρήσει σε επώδυνες περικοπές», εκτιμά η εφημερίδα Financial Times, που θεωρεί ότι η δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ μπορεί να του δώσει περισσότερο περιθώριο ελιγμών για να εφαρμόσει την πολιτική του.

Στον αντίποδα,  η εφημερίδα The Guardian θεωρεί  ότι η έλευση ενός πραγματιστή σοσιαλιστή και ευρωπαϊστή μπορεί να είναι η τελευταία ευκαιρία για τη διάσωση του ευρώ και του ευρωπαϊκού σχεδίου από το νεοφιλελεύθερο δόγμα που θα τα ενταφιάσει.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα