ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ

13:25 8/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Με το δεξί θέλει να κάνει ποδαρικό η Εθνική Ελλάδας στον εναρκτήριο αγώνα του Euro 2012 κόντρα στη διοργανώτρια Πολωνία (19:00, ΕΤ1). Οι εμπρηστικές δηλώσεις του Μπλαζικόφσκι και η ηρεμία του Σάντος. Που θα κριθεί το παιχνίδι.

Απόψε έχουμε πρεμιέρα. Η Ελλάδα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και τέταρτη συνολικά, δίνει το παρών σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004,

η ομάδα που πέτυχε τη μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, αντιμετωπίζει την οικοδέσποινα της διοργάνωσης Πολωνία (η οποία διοργανώνει το Euro από κοινού με την Ουκρανία), στον εναρκτήριο αγώνα της εφετινής διοργάνωσης με στόχο τη νίκη για να επιτευχθεί ο στόχος πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Ο Σάντος είναι άνετος

Ο Φερνάντο Σάντος δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τραυματισμών και αναμένεται να παρατάξει στην καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, την οποία όμως δεν αποκάλυψε στην τελευταία προπόνηση της Πέμπτης: «Αν δεν είχαμε πλάνο να χτυπήσουμε τους Πολωνούς, θα ήμασταν σε διακοπές. Έχουμε όμως πλάνο και γιʼ αυτό είμαστε εδώ. Βέβαια το ποδόσφαιρο έχει τρία αποτελέσματα. Εμείς βέβαια θα κάνουμε τα πάντα για τη νίκη, έχοντας στη συνείδηση ότι ο αντίπαλος είναι δυνατός και παίζει μπροστά στον κόσμο του. Εμείς όμως είμαστε προετοιμασμένοι», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος προπονητής στη συνέντευξη Τύπου.

Άγχος και ψυχολογία, οι αστάθμητοι παράγοντες 

Το πλεονέκτημα των Πολωνών, στην παρθενική τους συμμετοχή σε Euro, και συνάμα μειονέκτημα για την Ελλάδα είναι ότι παίζουν στην έδρα τους, μπροστά σε περισσότερους από 50.000 οπαδούς. Αλλά, μήπως το ίδιο δεν έγινε και το 2004 στον εναρκτήριο αγώνα εκείνου του Euro, κόντρα στην Πορτογαλία; Με οδηγό αυτό το ματς, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα απέναντι σε μια ομάδα που, αν μη τι άλλο, είναι στα μέτρα της.

Μην ξεχνάτε ότι η Πολωνία έχει το άγχος και όχι εμείς. Οι Πολωνοί είναι οι οικοδεσπότες, αυτοί είναι που παίζουν μπροστά στο κοινό τους, αυτοί είναι που κάνουν την παρθενική τους παρουσία στη διοργάνωση. Η Ελλάδα έχει… κάνει το αγροτικό της, έχει αποδείξει ουκ ολίγα πράγματα, είναι έμπειρη και ποιοτική ομάδα και έχει το know how. Αν είναι η Ελλάδα των προκριματικών που πήρε αήττητη την πρόκριση, τότε το… πειρατικό θα σαλπάρει ξανά.

Oι υποσχέσεις του …άντρακλα Μπλαζικόφσκι 

«Την Παρασκευή θα σας δείξουμε τι έχουμε στα σορτσάκια μας» δήλωσε ο αρχηγός της Πολωνίας, Γιακούμπ Μπλατσικόφσκι, σε ΜΜΕ της χώρας του, προσπαθώντας να πείσει τους συμπατριώτες του ότι η εθνική Πολωνίας θα μπει στο γήπεδο με …το μαχαίρι στα δόντια. «Θέλουμε να εκπληρώσουμε ένα όνειρο και θα το αποδείξουμε στο παιχνίδι με τους Έλληνες. Δεν πρόκειται να κάνουμε τα λάθη του παρελθόντος. Είμαι σίγουρος ότι ο καθένας από μας θα κάνει τα πάντα για να πετύχουμε στη διοργάνωση. Ξέρουμε ότι δεν πρέπει να χάσουμε από τους Έλληνες».

Οι (πιθανές) συνθέσεις

Η Εθνική θα αγωνιστεί με τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια τους Τοροσίδη, Α. Παπαδόπουλο, Παπασταθ

Keywords
Τυχαία Θέματα