Όποιος δεν ψηφίσει διαγράφεται

Μέχρι το τελευταίο λεπτό πριν από την αποψινή κρίσιμη ψηφοφορία για τα μέτρα θα συνεχίζει το ‘μασάζ’ προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά και κορυφαία στελέχη του κόμματος. Εκτός όμως από την προσπάθεια να …πειστούν με το καλό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει εγκαταλείψει και την

μέθοδο του ‘μαστιγίου’, εμμένοντας στην διαγραφή όσων καταψηφίσουν. Για την ακρίβεια, σε ‘κλειστή’ σύσκεψη με στενούς συνεργάτες του, διεμήνυσε την απόφασή του να διαγράψει οποιονδήποτε διαφοροποιηθεί από την κομματική γραμμή υπέρ των μέτρων, είτε καταψηφίσει, είτε ψηφίσει ‘παρών’, είτε ακόμα ακόμα απέχει από την ψηφοφορία.

Στην πραγματικότητα, ο βουλευτής που …αγχώνει περισσότερο από όλους την Ιπποκράτους είναι ο Κώστας Σκανδαλίδης, η στάση του οποίου θεωρείται ότι θα συμπαρασύρει και άλλους, με πρώτο τον Γιάννη Κουτσούκο, που ανήκει μαζί με άλλους στην σφαίρα επιρροής του πρώην υπουργού. Αναμένοντας άλλωστε την ανεξαρτητοποίηση του Ανδρέα Λοβέρδου λίγο μετά από την ψήφιση των μέτρων, εφόσον αναγκαστεί ο πρόεδρος –που διαμηνύει ότι δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά- να διαγράψει τον κ.Σκανδαλίδη, το ΠΑΣΟΚ πια δεν θα οδεύει απλά στην αριθμητική μείωση της κοινοβουλευτικής του δύναμης, ούτε καν στη διάσπαση, αλλά στην …τριχοτόμηση, καθώς είναι τελείως διαφορετικό το «target group» βουλευτών που θα ακολουθήσουν καθέναν από τους δύο πρώην υπουργούς.

Προς ώρας πάντως, η μόνη εκ των διαφωνούντων βουλευτών που φέρεται να έχει αλλάξει γνώμη, είναι η Θεοδώρα Τζάκρη. Σύμφωνα με συναδέλφους της βουλευτές, σε έκτακτη, όσο και κρυφή συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών προχθές το βράδυ, η ίδια υποστήριξε ότι θα ψηφίσει τελικά τα μέτρα, ζητώντας μάλιστα να μιλήσει κατά τη σχετική διαδικασία σήμερα στη Βουλή, προκειμένου να επιχειρηματολογήσει επί της στάσης της. Στην Ιπποκράτους πάντως, δεν πανηγυρίζουν, κρατώντας μικρό καλάθι, μέχρι την ψηφοφορία, ιδίως μετά τα επιθετικά προς την κυβέρνηση σχόλια του Μάρκου Μπόλαρη στο διαδίκτυο και την ‘σιγή ιχθύος’ του Γιάννη Δριβελέγκα τις τελευταίες ημέρες, όλοι τους βουλευτές που ανήκουν θεωρητικά στην ίδια ‘ομάδα’. Παράλληλα, νέο ‘πονοκέφαλο’ πρόσθεσε στο ΠΑΣΟΚ ο Μίμης Ανδρουλάκης, δηλώνοντας χθες πως …επιφυλάσσεται για την ψήφο του στον προϋπολογισμό, με την οποία άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο μη ψήφισής του συνολικά. Διαγραμμένοι θεωρούνται a priori και οι δύο βουλευτές που εμμένουν στην καταψήφιση των μέτρων, Μιχάλης Κασσής (ο ίδιος ήδη δηλώνει ανεξάρτητος) και Θόδωρος Παραστατίδης.

Χθες πάντως, αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενη από τους κ.κ.Γιάννη Μανιάτη, Φίλιππο Σαχινίδη, Γιώργο Κουτρουμάνη, Πάρι Κουκουλόπουλο και Χρήστο Πρωτόπαπα, συναντήθηκε στη Βουλή με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ζητώντας μεταξύ άλλων να εξαιρεθούν από τις περικοπές οι συντάξεις των ατόμων με απόλυτη αναπηρία, αίτημα επί του οποίου πίεσαν με τις ομιλίες τους στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής βουλευτές του κόμματος. Τόσο αυτό, όσο οι αλλαγές στη διάταξη που αφορά στην εισφορά των εφοπλιστών –έγινε δεκτή με τον κ.Στουρνάρα

Keywords
Τυχαία Θέματα