Οξύνει την κόντρα του με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ

09:46 5/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Σε μία προσπάθεια να σταματήσει την εκροή ψηφοφόρων του προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ή ακόμα ακόμα και να …επαναπατρίσει μέρος τους, το ΠΑΣΟΚ σηκώνει τους τόνους κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, καθιστώντας τον «νούμερο ένα» αντίπαλο.

Τελευταίο ενδεικτικό «κρούσμα», η επίσημη (διʼ ανακοινώσεως) αντίδραση της Ιπποκράτους

σε όσα είπε χθες από την Πάτρα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις Βορίδη. «Ο κ. Βορίδης ξεσάλωσε πριν λίγες μέρες στο συνέδριο της ΝΔ. Και μέσα στην αντιδημοκρατική φούρια της δεξιάς και των αναμνήσεών του από τα φοιτητικά του χρόνια στην ακροδεξιά, μας παρέδωσε μαθήματα ιστορίας για τον Ανδρέα Παπανδρέου και την πολιτική του το 1981-85. Ξέρετε γιατί; Το είπε ο ίδιος: Γιατί θέλουν να ξεμπερδέψουν με την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς! Που πάει να πει να επαναφέρουν το καθεστώς των διακρίσεων και της εθνικοφροσύνης. Το καθεστώς της μειωμένης δημοκρατίας για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού», υποστήριξε ο κ.Τσίπρας, παραδεχόμενος την αριστερή ιδεολογία του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Δεν πέρασαν παρά λίγα λεπτά, για να έρθει ηχηρή η απάντηση του ΠΑΣΟΚ, θυμίζοντας τα πεπραγμένα του Συνασπισμού το 1989. «Του πήρε μόλις μερικές δεκαετίες του ΣΥΡΙΖΑ για να αποδεχθεί ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν Αριστερός, όπως προκύπτει από τη σημερινή ομιλία του προέδρου του στην Πάτρα! Συγχαρητήρια, αν και θα πρέπει να προβληματίσει όλους το γεγονός πως χρειάστηκε η συμβολή του κ. Βορίδη για να το κατανοήσει και o Aλέξης Τσίπρας», σχολίασε ειρωνικά η Ιπποκράτους, για να κατηγορήσει ευθέως αμέσως μετά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για υποκρισία που δεν έχει όρια. «Την ίδια ώρα που κάνει τις παραπάνω αναφορές, περιοδεύει με τον κ. Ν. Κωνσταντόπουλο (Πρόεδρο της Επιτροπής Σοφών του ΣΥΡΙΖΑ) ο οποίος, μαζί με σειρά στελεχών του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, είχε κεντρικό ρόλο στην άθλια συνομωσία που είχε ως στόχο την πολιτική και ηθική εξόντωση του Ανδρέα Παπανδρέου», συνέχιζε η ανακοίνωση, θυμίζοντας στους παλιότερους και μαθαίνοντας στους νεότερους ποιοι έστειλαν τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο.

Και αν η απάντηση για την «αναγνώριση» του Ανδρέα Παπανδρέου υπήρξε οργίλη, δεν συνέβη το ίδιο για όσα υποστήριξε ο κ.Τσίπρας περί «προσυπογραφής απεμπόλησης αρχών και στρατηγικής από το ΠΑΣΟΚ του κυρίου Βενιζέλου κυρίως». Αυτό είχε απαντηθεί μία μέρα νωρίτερα, όταν στην συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του κόμματος μιλούσε για διατήρηση στο ακέραιο της πολιτικής και αξιακής ταυτότητάς του…

Keywords
Τυχαία Θέματα