Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου

17:23 9/1/2013 - Πηγή: Matrix24

Μυστήριο καλύπτει το πλήρες περιεχόμενο της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Βουλής.

Από το Γραφείο Τύπου της Βουλής οι δημοσιογράφοι πληροφορήθηκαν ότι η συνάντηση Σαμαρά-Μεϊμαράκη έγινε επειδή λήγει η προθεσμία που προβλέπει το Σύνταγμα, μέσα στην οποία θα πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και θα έπρεπε να οργανωθούν οι συνεδριάσεις με τρόπο που να μη δημιουργεί πρόβλημα συνταγματικότητας.

Τούτων δοθέντων, δεν αποκλείεται την Παρασκευή, τελευταία ημέρα ψήφισης του φορολογικού νομοσχεδίου από την Ολομέλεια, να συνεδριάσει και η Επιτροπή Οικονομικών προκειμένου να συζητήσει τις επτά Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που η ψήφισή τους επείγει. Οι Πράξεις θα πάνε ως πακέτο για συζήτηση στην Επιτροπή προκειμένου να ψηφιστούν στην Ολομέλεια την Δευτέρα, πριν τη συνεδρίαση του Euro Working Group, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχουμε αναλάβει για την εκταμίευση των δόσεων.

Δεν αποκλείεται πάντως στη συνάντηση αυτή Σαμαρά-Μεϊμαράκη να συζητήθηκε και η οργάνωση της συζήτησης και ψήφισης των τριών προτάσεων για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής. Έτσι και αλλιώς η ψηφοφορία για την προανακριτική επιτροπή αναμένεται να έχει σασπένς. Τέσσερις κάλπες θα είναι αυτές και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τι… κυοφορούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα