ΠΑΚΙΣΤΑΝ: ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΜΕ 19 ΝΕΚΡΟΥΣ

13:45 8/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και δεκάδες τραυματίστηκαν από την έκρηξη βόμβας σε λεωφορείο στην περιοχή Γκουλμπέλα της Πεσαβάρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της αστυνομίας.

Στην Πεσεβάρ, πρωτεύουσα της επαρχίας Χιμπέρ- Παχτούνκουα, έχουν σημειωθεί πολλές βομβιστικές επιθέσεις από τότε που ο πακιστανικός στρατός κλιμάκωσε τις επιχειρήσεις του κατά των ενόπλων οργανώσεων το 2007. «Το λεωφορείο

μετέφερε περίπου 40 ανθρώπους, οι περισσότεροι κυβερνητικοί υπάλληλοι, όταν σημειώθηκε μια μεγάλη έκρηξη», είπε στο πρακτορείο Reuters ο αξιωματούχος της αστυνομίας Μερά Καν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το λεωφορείο μετέβαινε από την Πεσαβάρ στην γειτονική πόλη Καρσάντα. Η Πεσαβάρ συνορεύει με την ημι-αυτόνομη περιοχή του Πακιστάν όπου κατοικεί η εθνική μειονότητα των Παστούν κατά μήκος της αφγανικής μεθορίου και όπου οι ισλαμιστές ένοπλοι έχουν βρει καταφύγιο παρά τις επιθέσεις του στρατού που σημειώνονται τα τελευταία χρόνια.

Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν, αλλά κι αυτοί του Αφγανιστάν, η Αλ Κάιντα και άλλες ένοπλες οργανώσεις που συνδέονται με αυτές δρουν στις περιοχές των φυλών και εξαπολύουν επιθέσεις με στόχο τις νατοϊκές και τις αφγανικές δυνάμεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα