ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ;

Το κινηματογραφικό μενού της εβδομάδας υπόσχεται ανατροπές, δράση, περιπέτεια, επιστημονική φαντασία, έρωτα, νοσταλγία και δράμα. Και οι 5 εντελώς διαφορετικές ταινίες που προβάλλονται από σήμερα στη μεγάλη οθόνη κονταροχτυπιούνται ποια θα πρωτοτραβήξει την προσοχή.

Looper

Φουτουριστικό θρίλερ του Ράιαν Τζόνσον. Διάρκεια: 2 ώρες. Με τους: Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, Μπρους Γουίλις, Έμιλι Μπλαντ, Πολ Ντέινο.

Σε ένα κοντινό μέλλον, όπου το ταξίδι στο

χρόνο έχει εφευρεθεί -αλλά είναι παράνομη και διατίθεται μόνο στη μαύρη αγορά- η μαφιόζικη οργάνωση της εποχής όταν θέλει να ξεφορτωθεί κάποιον «στόχο» τον στέλνει 30 χρόνια στο παρελθόν, όπου πληρωμένοι δολοφόνοι τον σκοτώνουν και ξεφορτώνονται το πτώμα του. Είναι ένα πολύ «καθαρό» σύστημα καθώς το θύμα εξαφανίζεται από το μέλλον και ο «επαγγελματίας» εκκαθαριστής, ο Looper του παρόντος «καθαρίζει» ένα σώμα που ουσιαστικά δεν υπάρχει, εκτός κι αν το αφήσει να ξεφύγει… Όταν όμως ένας Looper ανακαλύπτει ότι ο επόμενος στόχος είναι ο ίδιος του ο εαυτός, δεν καταφέρνει να πατήσει τη σκανδάλη.

Ένα έξυπνο και φροντισμένο σενάριο με φιλοσοφικές προεκτάσεις γίνεται το υπόβαθρο για να στηθεί μια καλογυρισμένη ταινία με άψογα εφέ, μπόλικο σαρκασμό, ολοζώντανους χαρακτήρες, αρκετή αγωνία αλλά και ιστορίες αγάπης, με συμμάχους εξαιρετικούς ηθοποιούς .

Αξέχαστη πόλη (Do not forget me Istanbul)

Δραματική ταινία των Στέργιο Νιζήρη, Ζοζεφίνα Μαρκαριάν, Χάνι Αμπού-Ασάντ, Στέφαν Αρσενίγιεβιτς, Άιντα Μπέγιτς, Έρικ Ναζαριάν, Ομάρ Σαργκάουι. Διάρκεια: 2 ώρες. Με τους: Πέτρο Μάρκαρη, Χιάμ Αμπάς.

Επτά σκηνοθέτες από διαφορετικά μέρη του κόσμου (Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Σερβία, Ελλάδα, Παλαιστίνη, Αρμενία) αντλούν έμπνευση από την κοσμοπολίτικη κουλτούρα της Κωνσταντινούπολης και συνθέτουν ένα μωσαϊκό που επιχειρεί να αποτυπώσει το στίγμα της Πόλης. Ένας επιφυλακτικός έμπορος από τη Θεσσαλονίκη, ένα δυστυχισμένο παντρεμένο ζευγάρι, μια Βόσνια νεαρή ηθοποιός, ένα ερωτευμένο ζευγάρι με πολλές διαφορές, μια ξεριζωμένη ηλικιωμένη γυναίκα από την Παλαιστίνη, ένας μουσικός με υπαρξιακές αναζητήσεις κι ο διάσημος Έλληνας συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης συνθέτουν ένα ανθρωποκεντρικό κολάζ που διαδραματίζεται στο ακαταμάχητο σκηνικό της Πόλης.

Η ταινία ανοίγει με τη τρυφερή ιστορία του Στέργιου Νιζήρη «Half Moon Strangers» και το κλείνει με το ντοκιμαντέρ της Ζοζεφίνα Μαρκαριάν. «Επίλογος» με τον Πέτρο Μάρκαρη. Αναμφίβολα αποτελούν τις δύο κορυφαίες στιγμές της ταινίας που αναβλύζουν έντονη νοσταλγία, χωρίς ωστόσο να προσφεύγουν σε κραυγαλέες γραφικότητες και καρτποσταλικά στερεότυπα.

Η αδελφή μου (L’enfant d’en haut)

Δράμα της Ούρσουλα Μάιερ. Διάρκεια: 1 ώρα και 40 λεπτά. Με τους: Κασί Μοτέ Κλαΐν, Λεά Σεϊντού.

Σε ένα πολυτελές χιονοδρομικό θέρετρο στην Ελβετία ένας 12χρονος κλέβει σκι και εξοπλισμό από τους πλούσιους τουρίστες για να τα πουλήσει και με τα έσοδα να συντηρήσει την μεγαλύτερη άνεργη αδελφή του. Όταν θα συνεργαστεί με έναν μικροαπατεώνα εποχιακό υπάλληλο, ο μικρός κλέ

Keywords
Τυχαία Θέματα