ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ;

Δράμα, περιπέτεια, θρίλερ, καταγγελία, ψυχολογικές αναζητήσεις, μυστήριο και φανταχτερά επικά παραμύθια περιλαμβάνει το κινηματογραφικό μενού από όπου θα σερβιρισθούν οι νέες ταινίες της εβδομάδας. Καλή όρεξη!  


Η Χιονάτη και ο κυνηγός

(Snow White and the Huntsman)

Του Ρούπερτ Σάντερς. Με τους: Σαρλίζ Θέρον, Κρίστεν Στιούαρτ, Κρις Χέμσγουορθ κ.ά. Διάρκεια: 2 ώρες και 7 λεπτά.

Ένα παραμύθι που λειτουργεί ρολόι, ως συναρπαστική διασκευή

του πασίγνωστου παραμυθιού της Χιονάτης με την πρωταγωνίστρια σκοτεινή, απειλητική, μεσαιωνική και επική να καλείται να γράψει το δικό της happy end. Πρόκειται για μια αποδόμηση και νέα ανάγνωση – διασκευή του παραμυθιού των αδερφών Γκριμ, σε παραγωγή του Τζο Ροθ («Alice in Wonderland»),  σύμφωνα με την οποία ο κυνηγός (Κρις Χέμσγουορθ) όχι μόνο αρνείται να υπακούσει πειθήνια στις εντολές εξόντωσης της Χιονάτης (Κρίστεν Στιούαρτ), αλλά αναλαμβάνει το ρόλο του προστάτη και μέντορά της, ενώ, ταυτόχρονα, οι δυο τους προσπαθούν να ξεφύγουν από την κακιά μάγισσα (Σαρλίζ Θέρον) που τους καταδιώκει.

Αντισυμβατικός ο μύθος, αντισυμβατικοί και οι χαρακτήρες. Ο Κυνηγός των επικηρυγμένων στο Σκοτεινό Δάσος είναι μεν τυχοδιώκτης αλλά όχι και δολοφόνος. Η ηρωίδα Χιονάτη, που σπάει τα δεσμά της και μαθαίνει να επιβιώνει στο δάσος σαν πολεμιστής, δεν είναι αθώα παιδούλα αλλά αρκούντως επιθετική έφηβη. Η κακιά μάγισσα, τέλος, δεν είναι μια κακιά γυναίκα που τρέφεται από το μίσος, αλλά μια πλήρως σχιζοφρενής ασθενής, πράγμα που δίνει την ευκαιρία σε μια εκπληκτική Σαρλίζ Θέρον να πλάσει ένα χαρακτήρα που έχει ρεαλιστική ψυχολογική βάση.

Η ταινία πέρα από τις ανατροπές στο βασικό μύθο, περιέχει καλόγουστα εφέ, φαντασία, μαγεία, ξωτικά, οκτώ (όχι επτά) παράξενους νάνους που ερμηνεύονται από ένα ισχυρό θίασο αξιαγάπητων ηθοποιών και επιρροές από «Εξκάλιμπερ», τον «Άρχοντα των δαχτυλιδιών» και το «Game of Thrones». Παρότι στην εξέλιξή της αναδεικνύονται οι πιο σκοτεινές νότες του παραμυθιού, η πλοκή της ταινίας κινείται ευχάριστα ανάμεσα στον όλεθρο και το  ρομαντισμό, με στόχο την έκπληξη, ολοκληρώνοντας μια εντυπωσιακή, αλλά με κάμποσα κενά περιπέτεια φαντασίας .

Το Κοράκι

(The Raven)

Του Τζέιμς ΜακΤιγκ. Με τους: Τζον Κιούζακ, Άλις Ίβ, Λουκ Έβανς, Μπρένταν Γκλίσον κ.ά. Διάρκεια: 1 ώρα και 50 λεπτά.

Για μια ταινία εμπνευσμένη από τον χαρακτήρα και τα κείμενα του Έντγκαρ Άλαν Πόε, το «Κοράκι» δεν αποπνέει το ελάχιστο από την παγωμένη, σκοτεινή και μυστηριώδη ατμόσφαιρα των έργων  του συγγραφέα. Η ιστορία πάει κάπως έτσι: Στην ομιχλώδη Βαλτιμόρη του 1849, η αστυνομία έρχεται αντιμέτωπη με έναν διαβολικό κατ’ εξακολούθηση δολοφόνο ο οποίος εμπνέεται από τα νοσηρά διηγήματα του ντόπιου ξεπεσμένου συγγραφέα Άλαν Πόε (Τζον Κιούζακ). Υπό αυτές τις συνθήκες ο φιλόδοξος νεαρός επιθεωρητής Φιλντς (Λουκ Έβανς) συνεργάζεται με τον ιδιότροπο συγγραφέα προκειμένου μέσα από διαδοχικούς γρίφους να βρουν τη λύση, αλλά και ταυτόχρονα να σώσουν την ξανθιά (Άλις Ίβ) αρραβωνιαστικιά του πο

Keywords
Τυχαία Θέματα