ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «100 ΗΜΕΡΩΝ» ΑΠΟ ΣΑΜΑΡΑ

Τις προτεραιότητές του για την οικονομία παρουσιάζει, κατά πληροφορίες, σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, ένα 24ώρο πριν τη δημοσιοποίηση του επικαιροποιημένου οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.


Πρόγραμμα εκτάκτων συνθηκών, όπως αυτές που διανύει η χώρα, αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, επιθυμώντας να «σπάσει» την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ

για παρουσίαση οικονομικής πλατφόρμας αλλά και να πείσει τους ψηφοφόρους ότι είναι η Ν.Δ. που διαθέτει τον τρόπο ασφαλούς αναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς θα περιγράψει τις βασικές κατευθύνσεις της κυβέρνησής του στην οικονομία με άξονα την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη αλλά και την ικανοποίηση κάποιων εκ των στόχων που έχει θέσει όπως η ανάπτυξη και η αποκατάσταση αδικιών. Υπενθυμίζεται ότι πέραν των δεσμεύσεων για την αποκατάσταση χαμηλών συντάξεων και πολυτεκνικών επιδομάτων αλλά και για την διατήρηση της εξισωτικής αποζημίωσης των κτηνοτρόφων, ο Αντ. Σαμαράς έχει αναλάβει, το τελευταίο διάστημα, δεσμεύσεις σχετικά με την μη επιβολή νέων φόρων ή μειώσεων σε μισθούς – συντάξεις, την προστασία των ειδικών μισθολογίων (κύρια των ένστολων) αλλά και την επέκταση του χρόνου καταβολής του επιδόματος ανεργίας.

Αυτοί, μαζί με τα μέτρα ρευστότητας και ανάπτυξης, αναμένεται να είναι και οι βασικοί άξονες της επιχείρησης «επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου» που ο Πρόεδρος της Ν.Δ. προτείνει στους εκλογείς, ενόψει 17ης Ιουνίου.

Καθώς απομένουν σχεδόν δύο εβδομάδες μέχρι τις κάλπες και η μέχρι σήμερα τακτική του κόμματος ήταν μάλλον μονοδιάστατα «αντι-ΣΥΡΙΖΑ», στο επιτελείο της Συγγρού αναζητούνται οι καταλληλότεροι τρόποι ώστε ο Αντ. Σαμαράς να «βγει στην κοινωνία» και να αναλάβει ο ίδιος να περάσει το προεκλογικό μήνυμα του κόμματος. Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζονται περιοδείες του Προέδρου, ειδικά σε νομούς όπου απαιτείται ενίσχυση της δυναμικής του κόμματος, οι οποίες και θα συνδυάζονται με «κλειστές συγκεντρώσεις» συζήτησης με τους πολίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα