Παραιτείται ο Μόντι

Ο Μάριο Μόντι κατά τη δίωρη συνάντηση που είχε χθες το βράδυ με τον Ιταλό πρόεδρο, φέρεται να δήλωσε ότι δεν αισθάνεται ότι διαθέτει πλέον την απαραίτητη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, μετά και την ανακοίνωση της κεντροδεξιάς ότι αποσύρει την υποστήριξή της προς την κυβέρνησή του.

Τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία υπογραμμίζουν ότι ο Μόντι πρόκειται να παραμείνει στη θέση του πρωθυπουργού μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου, οπότε και αναμένεται να διαλυθεί το κοινοβούλιο και να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Οι βουλευτικές εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν, κατά πάσα πιθανότητα, στις 10 Μαρτίου του 2013 μάλλον σε συνδυασμό, με τις περιφερειακές εκλογές της ευρύτερης περιοχής του Μιλάνου.

Παράλληλα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε στο δικό του τηλεοπτικό δίκτυο TGCOM24, ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την πρωθυπουργία στις επερχόμενες εκλογές, ενώ το κόμμα του, ο Λαός της Ελευθερίας (PDL), θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.

«Επιστρέφω με λύπη στη δημόσια ζωή», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι στους δημοσιογράφους, συμπληρώνοντας ότι για μια ακόμη φορά το κάνει «από αίσθημα ευθύνης».

Keywords
Τυχαία Θέματα