ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΤΑΜΒΑΚΑΚΗΣ

Την παραίτηση του υπέβαλε, όπως ήταν αναμενόμενο, στο ΔΣ της Εθνικής, ο μέχρι σήμερα διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Απόστολος Ταμβακάκης.

O Απόστολος Ταμβακάκης ανέφερε ότι η παραίτησή του, του ζητήθηκε από την κυβέρνηση, προχθές Τρίτη το απόγευμα. Και όπως είπε, δεν υπήρχε περίπτωση να καθυστερήσει επ’ ελάχιστον να το πράξει, ενώ έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στην πολύ καλή συνεργασία με τον μέχρι χθες πρόεδρο του ΔΣ της Εθνικής Βασίλη Ράπανο.

Ο ίδιος μιλώντας στα μέλη του ΔΣ της ΕΤΕ,

αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για την αναδιάταξη του τραπεζικού συστήματος με πόλο την Εθνική Τράπεζα.

«Είναι αυτονόητο ότι το ελληνικό πιστωτικό σύστημα σε συνθήκες ιδιαίτερα οξυμένες όπως είναι τώρα, με την κρίση να εκτείνεται με ρυθμό χιονοστιβάδας στην Ευρώπη και όχι μόνο, οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να προχωρήσουν, υπερβάλλοντας εαυτούς, στις δομικές εκείνες μεταβολές που θα μπορέσουν να τις θωρακίσουν στο επερχόμενο αδυσώπητο αυριανό περιβάλλον. Ακόμα και μέχρι σήμερα εξετάσαμε και εξετάζουμε όλες τις πιθανές εναλλακτικές που έχει η Εθνική για στρατηγικές συνεργασίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό», είπε.

Έκανε δε, ένα συνοπτικό απολογισμό της θητείας του τα τελευταία 2,5 χρόνια στην Εθνική, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η Τράπεζα θωράκισε την κεφαλαιακή της επάρκεια με 3,5 δισ. ευρώ σε μία περίοδο που οι αγορές ήταν παντελώς κλειστές για τη χώρα, προχώρησε στο σχηματισμό προβλέψων ύψους 5,3 δισ. ευρώ στην περίοδο αυτή, όταν από καταβολής λειτουργίας της υπήρχαν 1,4 δισ προβλέψεις.

Διαβάστε επίσης:

ΤΑΜΒΑΚΑΚΗΣ: «ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΕΣ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»

ΡΑΠΑΝΟΣ, ΤΑΜΒΑΚΑΚΗΣ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΟΡΘΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα