ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ …ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ

08:50 1/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών του ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς αργά χθες το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας διευκρίνισε ότι το κόμμα του διεκδικεί ακόμη και την αυτοδυναμία. Με τη σημερινή παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος, στην Κουμουνδούρου ελπίζουν να τονώσουν την «κυβερνησιμότητα» του σχήματος.


Του Γιώργου Μελιγγώνη

Μιλώντας στην διαδικτυακή

τηλεόραση «enikos.gr», ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι η Κουμουνδούρου δεν διεκδικεί απλώς την πρώτη θέση, αλλά πως «δικαιούται να διεκδικεί το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό, ακόμη και την αυτοδυναμία». Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στον πολιτικό σχεδιασμό του σε περίπτωση που έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος και χρειαστεί να λύσει την εξίσωση της δεδηλωμένης στη Βουλή και του σχηματισμού κυβέρνησης της Αριστεράς. Ο επικεφαλής του σχήματος διευκρίνισε ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και κυβερνητική συνεργασία από την Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη και, αν δεν φτάνουν και πάλι τα «κουκιά», θα απευθυνθεί και στο ΚΚΕ. «Παρά την άρνηση του ΚΚΕ, θα θέλαμε να είναι κυβερνητικός μας εταίρος», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας, πάντως, ότι σε κάθε περίπτωση –αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτο κόμμα- θα ζητηθεί η ψήφος εμπιστοσύνης της Βουλής, «αφού το Σύνταγμα δίνει αυτή τη δυνατότητα εφόσον υπάρχουν 120 βουλευτές και πάνω», όπως είπε χαρακτηριστικά. Εξάλλου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που εξέφρασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινοβραδινή του συνέντευξη, η ψήφος εμπιστοσύνης θα ζητηθεί από τη Βουλή διότι κόμματα ή και βουλευτές θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης ή έστω ανοχής σε κυβέρνηση της Αριστεράς.

Χωρίς ΠΑΣΟΚ

Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας, που δέχθηκε επίμονες ερωτήσεις επί του θέματος, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. Κατηγόρησε, μάλιστα, το Κίνημα ότι «έχει ως υπαρξιακό στόχο να γίνουν υπουργοί οι κκ. Βενιζέλος και Λοβέρδος, καθώς και η κ. Διαμαντοπούλου». «Αν θέλουν να γίνουν υπουργοί ας ψηφίσουν τη ΝΔ, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συνεργαστεί με αυτούς που ευθύνονται για την καταστροφή της χώρας», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα