Πάσχα …σαν να μη συμβαίνει τίποτα

07:46 2/5/2013 - Πηγή: Matrix24

Στο μεταξύ, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα και με μία λιτή ενημέρωση ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να επανέλθει στη δημόσια συζήτηση για το θέμα των οικονομικών του κόμματος, παρά μόνον να τα εξετάσει ενώπιον των καταστατικών οργάνων του κόμματος, η Ιπποκράτους θέτει τους επόμενους στόχους της και παρουσιάζει τις προτεραιότητές της για το επόμενο διάστημα. Όσο για τα οικονομικά του κόμματος, η νέα σύγκρουση …αναβάλλεται για τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου

όπου θα παρουσιαστεί το πόρισμα των ελεγκτικών εταιριών, πιθανότατα δηλαδή όχι την πρώτη μετά το Πάσχα, αλλά αυτή στα μέσα Μαΐου.

Μέχρι τότε, σε μία εμφανή προσπάθεια να ρίξει για λίγο τους τόνους, ως προτεραιότητά του το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει το πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας, όπως ψηφίστηκε σε τροπολογία την Κυριακή, μαζί με το πολυνομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Οικονομικών. Εκτιμώντας πως η Ελλάδα καταγράφει πλέον την υψηλότερη ανεργία στην ΕΕ και συγχρόνως οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι για τις επιχειρήσεις σε πολλούς κλάδους που έχουν ανάγκη στήριξης, το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην ενεργοποίηση των δύο πυλώνων της πρότασής του, που έχει πλέον καταστεί νόμος, το πρόγραμμα ενίσχυσης υφιστάμενων θέσεων εργασίας και την προκήρυξη προσωρινών θέσεων απασχόλησης ανέργων στους ΟΤΑ στο πλαίσιο κοινωφελούς εργασίας, με επιλογή βάσει μοριοδότησης, όπως διευκρινίζει, υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ και χωρίς ενδιάμεσους φορείς. Στο σχετικό του ενημερωτικό σημείωμα πάντως, δεν αναφέρεται καθόλου στον τρίτο «πυλώνα» της πρότασής του, που δεν εντάχθηκε τελικά στην τροπολογία που ψηφίστηκε και αφορούσε στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανέργων και ανασφάλιστων, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι στο εξής θα πιέσει την κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ιπποκράτους ζητά την μεταφορά υφιστάμενων και αδιάθετων πόρων του ΕΣΠΑ στην απασχόληση, καθώς και την άμεση ενεργοποίηση των ΟΤΑ. Εκτιμώντας δε, ως «απόδειξη της κοινωνικής σημασίας της παρέμβασής του» την έντονη αντίδραση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, που μιλούν για έντεχνη μείωση του κατώτατου μισθού, απαντά ότι τα καθαρά χρήματα που θα λαμβάνουν οι εργαζόμενοι που θα ενταχθούν στα προγράμματα θα είναι ίδια με αυτά του κατώτατου μισθού, ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές τους θα καταβάλλονται στα Ταμεία απευθείας από το πρόγραμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει την ίδια πολιτική

Η επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο, δεν σταματά εκεί. Με αφορμή τις αντιφάσεις στο εσωτερικό του γύρω από τη θέση του ΑΚΕΛ υπέρ της εξόδου από το ευρώ, η Ιπποκράτους κάνει λόγια για «αδιέξοδα της ηγεσίας» της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Καταλογίζει δε «πολιτικό τυχοδιωκτισμό» σε όσους ζητούν από τους πολίτες να συνεχίσουν να μετέχουν σε ένα «παλαιοκομματικό παιχνίδι εύκολων και ανεύθυνων δημαγωγικών υποσχέσεων», με τη «βεβαιότητα» –όπως υποστηρίζει- ότι σε περίπτωση εκλογικής τους νίκης, θα εφαρμοστεί η καταγγελλόμενη σήμερα πολιτική της κυβέρνησης, ως η μόνη εφικτή και ασφαλής…

Keywords
Τυχαία Θέματα