ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Υπό την πίεση της τεράστιας καθυστέρησης στην έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων, αλλά και των καταγγελιών που συνεχώς αυξάνονται, ότι με πολιτικό μέσο παρακάμπτεται η προτεραιότητα, το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι θα τηρείται η σειρά και οι παραβάτες δημόσιοι υπάλληλοι θα τιμωρούνται. 

Στην οδηγία που εξέδωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους επισημαίνεται ότι επιβάλλεται η διεκπεραίωση των φακέλων των υποψηφίων προς συνταξιοδότηση πολιτών, από την αρμόδια υπηρεσία του ΓΛΚ, με τήρηση της σειράς προτεραιότητας.

Υπενθυμίζεται

δε, ότι η αδικαιολόγητη προώθηση νεότερων υποθέσεων εις βάρος παλαιοτέρων συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα, για το οποίο θα ελέγχεται ο υπάλληλος, σύμφωνα με υπαλληλικό κώδικα (Ν.3528/2007).

Εξαιρέσεις δικαιολογούνται  μόνο για περιπτώσεις για τις οποίες συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας (ανικανότητα 67% για τον/την υποψήφιο/α προς συνταξιοδότηση, για τον/την σύζυγο ή για παιδί).

Οι περιπτώσεις αυτές θα βεβαιώνονται από τον αρμόδιο Γενικό Διευθυντή. Ψευδής ή καταχρηστική χρήση πιστοποιητικών θα επισύρει τις από το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις για όλους τους εμπλεκόμενους.

Keywords
Τυχαία Θέματα