«ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ» ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Η πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την προχθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ήταν να κατηγορήσει τους Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη για «θέατρο σε δραματικούς τόνους».


Στην Κουμουνδούρου έγιναν χθες συσκέψεις και, όπως πληροφορείται ο Neo, η απόφαση που ελήφθη ήταν να κάνουν σαν… να μην υπήρξε

διαφωνία των αρχηγών με την τρόικα για τα εργασιακά. Μ’ άλλα λόγια, ο Αλέξης Τσίπρας και τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι οι αλλαγές στα εργασιακά, την ψήφιση των οποίων απέκλεισε ο Φώτης Κουβέλης και –με λιγότερο κατηγορηματικό τρόπο- και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, θα έρχονταν ούτως ή άλλως αργότερα, αφ’ ης στιγμής δεν περιλαμβάνονται στις «υποχρεώσεις» της χώρας βάσει του Μνημονίου 2. Δηλαδή, η αξιωματική αντιπολίτευση θα… στέκεται στο ότι εκτός των εργασιακών, πέρασαν όλα τα άλλα μέτρα, ύψους 13,5 δισ. ευρώ, και η «αντίδραση» στην τρόικα ως προς τα εργασιακά ήταν ένα καλό… περιτύλιγμα –ή αλλιώς αντιπερισπασμός- για να μην επικεντρωθεί η κριτική στην έγκριση των υπόλοιπων μέτρων-σοκ. «Κόλλησαν στα εργασιακά, αλλά… συμφώνησαν σε όλα τα άλλα», θα είναι η φράση-κλειδί, την οποία θα χρησιμοποιούν αντιπολιτευόμενα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα