ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΟ… ΚΕΝΤΡΟ Ο ΒΕΛΙΖΕΛΟΣ

Άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους που ανήκουν τόσο στην αριστερά όσο και στην συντηρητική παράταξη έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά την προεκλογική του ομιλία στην Πάτρα.

«Το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη που στέκεται στο «μέσο» του πολιτικού φάσματος, μπορεί να απευθυνθεί στις δυνάμεις αυτές» είπε και τόνισε ο λαός πρέπει να δώσει σαφή εντολή μεταξύ των προτάσεων που έχουν κατατεθεί, διότι «η αντιμετώπιση της

κρίσης που είναι βαθιά, ευρωπαϊκή και οικουμενική δεν είναι θέμα μιας απλής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».

Αναγνώρισε τη δυσαρέσκεια των οπαδών του κόμματος και τους κάλεσε να σκεφτούν ώριμα, να συσπειρωθούν και να κατανοήσουν ότι στο εσωτερικό της παράταξης  βρίσκεται το «κλειδί» των εκλογών της 6ης Μαΐου.

Όπως εξήγησε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη που χαράζει μια ασφαλή πορεία εξόδου από την κρίση, και ζήτησε από τους πολίτες να αναδείξουν το Κίνημα «πρώτη δύναμη στις εκλογές ώστε να πάρει την διερευνητική εντολή για να δημιουργήσει μια συμμαχία φιλοευρωπαϊκών και υπεύθυνων δυνάμεων και προοδευτικών μεταρρυθμίσεων».

Ωστόσο επανέλαβε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο στις 7 Μαΐου, όπως «πολλοί σκέπτονται, δηλαδή μια κυβέρνηση σαν του Λουκά Παπαδήμου, ένα ΠΑΣΟΚ που προσπαθεί και οι άλλοι που είναι “δωρεάν μάγκες”».

Υπεραμύνθηκε δε της κυβερνητικής πολιτικής λέγοντας ότι «ο αγώνας που δώσαμε με τον Γιώργο (Παπανδρέου) και τον Λουκά Παπαδήμο οδήγησε στη μεγαλύτερη μείωση χρέους, «χωρίς να ανοίξει ρουθούνι», προσθέτοντας ότι «στα ανεύθυνα λόγια κάποιων αντιτάσσουμε πεπραγμένα με επιτυχία».

«Θα μπορούσαμε «να αποδράσουμε εύκολα με εκλογές νωρίτερα, όπως ο κ. Καραμανλής, αλλά καταφέραμε να διαμορφώσουμε ένα διαφορετικό πλαίσιο για την χώρα. Εμείς πληρώνουμε επιτόκιο 2% την στιγμή που η Ιταλία και η Ισπανία πληρώνουν 6%, ενώ η Ολλανδία αναζητά μέτρα 16 δισεκατομμυρίων» σημείωσε.

Ακόμη, ο κ. Βενιζέλος είπε  ότι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ κινήθηκε μέσα σε ένα πολύ συντηρητικό ευρωπαϊκό πλαίσιο και έστειλε ταυτόχρονα ευχή νίκης στον Φρανσουά Ολάντ, ώστε να αλλάξουν οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα