Πολλοί τραυματίες στα νοσοκομεία της Βοστόνης

Χειρουργοί δήλωσαν πως μέχρι χθες το βράδυ είχαν πραγματοποιήσει αριθμό ακρωτηριασμών. Να θυμίσουμε ότι συνολικά τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 τραυματίσθηκαν όταν δύο βόμβες εξερράγησαν ανάμεσα στο πλήθος χθες, Δευτέρα, το απόγευμα στη γραμμή του τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστώνης. Οι αρχές έκαναν γνωστό πως οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε απόσταση 45 ως 90 μέτρων η μια από την άλλη.

Το Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα παιδιά που περιθάλπει. Ο χειρουργός Πίτερ Φέιγκενχολτς του Γενικού Νοσοκομείου, ο οποίος προχώρησε σε επεμβάσεις

σε έξι πρόσωπα, όλα θεατές του Μαραθωνίου, είπε πως αυτοί που ήταν σοβαρότερα τραυματισμένοι –κανένας από τους οποίους δεν ήταν παιδί– έφτασαν στο νοσοκομείο μέσα στα πρώτα 15 λεπτά μετά τις εκρήξεις. Ο πιο ηλικιωμένος από τους τραυματίες που φρόντισε ήταν 71 ετών. Ο Φέιγκενχολτς είπε πως η ανάρρωση μερικών από τους τραυματίες θα είναι δύσκολη, καθώς θα χρειαστούν νέες επεμβάσεις αύριο και σειρά επεμβάσεων μέσα στις επόμενες ημέρες.

Οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν ώρες αφού ο Λελίσα Ντεσίσα από την Αιθιοπία και η Ρίτα Τζέπτου από την Κένυα είχαν κερδίσει τις κούρσες των ανδρών και των γυναικών. Περίπου 17.000 δρομείς είχαν τερματίσει πριν σημειωθούν οι δύο εκρήξεις και διακοπεί ο αγώνας. Άλλοι περίπου 6.000 συνέχιζαν να τρέχουν τη στιγμή εκείνη. Ο Μαραθώνιος της Βοστόνης είναι ο παλαιότερος αγώνας δρόμου που διεξάγεται στις ΗΠΑ και προσελκύει δρομείς από ολόκληρο τον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα