ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ ΑΔΥΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ

Χρησιμοποίησε την νέα επιστήμη που αναπτύσσεται γύρω από την διατήρηση του βάρους, ώστε να μην χρειαστεί να αλλάξεις τρύπα στην ζώνη σου.

Της Άννας Παπαγεωργίου

Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Επιστημονική Υπεύθυνος Κέντρου Κλινικής Διατροφής-Διαιτολογίας «ΕΥΡΩΣΤΙΑ», Επιστημονική συνεργάτης Νοσ. Παίδων «Αγία Σοφία».

Προφανώς έχεις ακούσει ότι το 95% όλων των προγραμμάτων δίαιτας αποτυγχάνουν. Με άλλα λόγια, όλοι στο τέλος ξανακερδίζουν το βάρος που χάνουν. Αυτό δεν είναι αλήθεια,

αλλά είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί πιστεύουν κάτι τέτοιο πολλοί από εμάς. Για να μην ξαναπάρεις τα κιλά που έχασες, πρέπει να προσαρμοστείς. Πρέπει να αποκτήσεις διαφορετικές συνήθειες από αυτές που είχες υιοθετήσει, ενώ έκανες δίαιτα.

Η διατήρηση των κιλών απαιτεί μια διαφορετική εστίαση. Είναι σαν μια τακτική αποχώρησης από μια μάχη. Μπορεί να έχασες βάρος, αλλά η αποστολή δεν εξετελέσθη ακόμα… Πρέπει να αναπροσαρμόσεις τους στόχους σου και να εστιάσεις στο πως θα διατηρήσεις αυτά τα κιλά. Παρακάτω ακολουθούν τρεις μέθοδοι για να κρατήσει μακριά, μια και καλή, τα κιλά που έχασες.

Φτιάξε μια καινούργια καθημερινότητα

Όταν ξεκινά κανείς ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος είναι πάντα πρόθυμος να κάνει πολλές θυσίες. Αυτοί που είναι συνηθισμένοι να τρώνε ένα σάντουιτς στα γρήγορα μπορούν να βάλουν την γαλοπούλα στη ζωή τους. Αυτοί που μασουλάνε απρόσεχτα ό,τι βρουν μπροστά τους μπορεί να αρχίσουν να ζυγίζουν τα γεύματα τους και να υπολογίζουν με θρησκευτική ευλάβεια τις θερμίδες.

Αλλά μετά από ένα σημείο, θέλεις πίσω την παλιά σου ζωή. Σε καταβάλλει μια τεράστια κούραση. Για πόσο καιρό ακόμα είσαι διατεθειμένος να αντιμετωπίζεις αυτό το πρόβλημα; Στην πραγματικότητα, δεν μπορείς να έχεις πίσω την παλιά σου ζωή, γιατί μην ξεχνάς ότι σε …εκείνη τη ζωή πήρες όλα τα παραπανίσια κιλά. Ωστόσο, μπορείς να δημιουργήσεις μια παραλλαγή της παλιάς ζωής, εφαρμόζοντας τις παρακάτω στρατηγικές:

1. Να έχεις τον έλεγχο του βάρους σου

Ακούγεται πολύ απλό, αλλά οι ερευνητές επιβεβαιώνουν αυτό που ξέραμε ήδη από την έρευνα NWCR. Όσοι παρακολουθούν το βάρος τους (χωρίς να τους γίνεται και εμμονή) έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια στο να εντοπίζουν και να χάνουν με ευκολία τα νέα κιλά που παίρνουν, πριν οι …παρείσακτοι εισβολείς γίνουν μόνιμοι κάτοικοι.

2. Να σχεδιάζεις τα γεύματα σου

Μπορείς να διατηρήσεις το βάρος σου με μια πολύ ισορροπημένη διατροφή με χαμηλά λιπαρά και χαμηλούς υδατάνθρακες. Διάλεξε μια διατροφή που σου ταιριάζει και μείνε σε αυτή. Βέβαια, αυτό χρειάζεται σχεδιασμό. Oι ερευνητές της ομάδας του δρ. Sciamanna επιβεβαιώνουν ότι αυτοί που διατηρούν επιτυχώς το βάρος τους τείνουν να καταναλώνουν τις ίδιες τροφές τον περισσότερο καιρό, με διαφορετικά όμως συνοδευτικά κάθε φορά. Μια σαλάτα με ψημένο κοτόπουλο θα έχει άλλη γεύση αν χρησιμοποιήσεις ως βάση πρασινάδα και την περιχύσεις με βινεγκρέτ μουστάρδας και άλλη γεύση αν περιέχει σπανάκι με βινεγκρέτ βατόμουρου. Μπορείς, για ακόμα μ

Keywords
Τυχαία Θέματα