Πραγματικό μέλος της οικογένειας των Ρομά η 7χρονη

Στον… απόηχο της υπόθεσης της μικρής Μαρίας από τα Φάρσαλα, γείτονες και αστυνομία είχαν αμφιβολίες κατά πόσο η επτάχρονη με τα ανοιχτόχρωμα χαρακτηριστικά ήταν πραγματικό μέλος της οικογένειας στην οποία ζούσε στο Τάλατ. Σύμφωνα με το πιστοποιητικό, το κορίτσι είχε γεννηθεί στο νοσοκομείο Coombe του Δουβλίνου το 2006, ωστόσο τα αρχεία του νοσοκομείου δεν περιελάμβαναν τον συγκεκριμένο τοκετό.

Το ζευγάρι ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για κόρη τους, ωστόσο δεν έπεισαν τους αστυνομικούς

ούτε παρείχαν πειστικά έγγραφα τα οποία να αποδεικνύουν τη σχέση τους με το παιδί.

Η μικρή απομακρύνθηκε από τις αρχές από το σπίτι της και υποβλήθηκε σε τεστ DNA, όπως και οι γονείς της, όπου αποδείχθηκε ότι τελικά έλεγαν την αλήθεια.

Μετά την επανένωση της επτάχρονης με την οικογένειά της, οι γονείς εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζουν ότι «δεν δέχονται πως υπήρχε σε καμία περίπτωση επαρκής βάση για να πάρουν το παιδί».

Το ίδιο συνέβη και με ένα δίχρονο αγοράκι οικογένειας από άλλο σημείο της Ιρλανδίας, το οποίο η αστυνομία απομάκρυνε για δύο μέρες με την οικογένειά του. Οι δικοί του επέμεναν εξαρχής πως μόνος λόγος που προέκυψαν οι «αμφιβολίες» ήταν η υπόθεση της μικρής Μαρίας στα Φάρσαλα, η οποία έχει απασχολήσει εκτενώς τον ευρωπαϊκό τύπο. Και τελικά αποδείχθηκε ότι είχαν δίκιο.

Όπως αναφέρουν οι Irish Times, ο Ιρλανδός υπουργός Δικαιοσύνης Άλαν Σάτερ ζήτησε εξηγήσεις από τις τοπικές αστυνομικές αρχές, λέγοντας πως οι αμφιβολίες για τη σχέση των ζευγαριών με τα παιδιά αποδείχθηκαν αβάσιμες. Σημειώνοντας πως δεν αμφισβητεί ότι οι τοπικές αρχές ενέργησαν «καλή τη πίστει», ο υπουργός ανέφερε ότι έχει «ανησυχίες σε σχέση με τις δύο υποθέσεις» και ζήτησε αναφορά σχετικά με το υπόβαθρό τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα